News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Se ştiu grupele de la Euro 2020! Ce adversare ar avea România Se ştiu grupele de la Euro 2020! Ce adversare ar avea România
Please follow and like us:
Pin Share

Tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final Euro 2020 a avut loc, în această seară, la Bucureşti. România va juca în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria, în cazul în care va trece de cele două meciuri din playoff-ul Ligii Naţiunilor. 20 de echipe naţionale sunt deja cunoscute, calificându-se prin intermediul preliminariilor, iar alte patru vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor la care va lua parte şi România.

„Tricolorii” trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare. România va organiza trei meciuri din faza grupelor Campionatului European 2020, plus o partidă din optimile competiţiei. Partidele vor avea loc pe Arena Națională, în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Italia – Turcia va fi meciul de deschidere de la Euro 2020. Iker Casillas, Marcel Desailly, Francesco Totti, Ruud Gullit au fost doar câteva din numele mari ale fotbalului prezente la Bucureşti pentru tragerea la sorţi. Nu au lipsit nici selecţioneri precum Joachim  Low sau Ryan Giggs.

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Martin Kallen, CEO al UEFA Events, a afirmat că totalul costurilor de organizare a Campionatului European din 2020 se ridică la 680 de milioane de euro, în timp ce veniturile se vor ridica la peste 2 miliarde de euro.

Componenţa celor 6 grupe de la Euro 2020:

Grupa A: Italia, Elveţia, Turcia,Ţara Galilor

Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda

Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, România (dacă se califică) Georgia, Macedonia de Nord,Kosovo sau Belarus (în caz că România nu se califică)

Grupa D: Anglia, Croaţia, Cehia, (Scoţia, Israel, Norvegia, Serbia)

Grupa E: Spania, Polonia, Suedia (Bosnia Herţegovina, Slovacia, Irlanda sau Irlanda de nord)

Grupa F: Germania, Franţa, Portugalia, (Islanda, Bulgaria, Ungaria).

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *