News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sean Connery între James Bond și Rolex Submariner Sean Connery între James Bond și Rolex Submariner
Please follow and like us:
Pin Share

În calitate de agent secret numărul 007, actorul britanic a făcut, fără îndoială, mai mult decât oricare altul pentru succesul cultului mărcii ceasului de scafandru.

La mulți ani, Sir Sean Connery! Interpretul mitic al lui James Bond, favoritul britanicilor în acest rol conform unui sondaj recent, a împlinit 90 de ani pe 25 august 2020. În ciuda numeroaselor ceasuri purtate de agentul 007 în timpul aventurilor sale pe marele ecran, pe care le utilizează, sau nu, acțiunii datorită gadgeturilor rafinate de Q, actorul scoțian și primul interpret al agentului secret imaginat de Ian Fleming este, fără îndoială, cel care a făcut cel mai mult pentru celebritatea unui ceas: Rolex Submariner. Atât de mult încât piesa 6538 pe care o poartă la încheietura mâinii în Dr. No din 1962 este acum pur și simplu poreclită „James Bond”.

Cu toate acestea, norocul nu este străin de prezența acestui ceas pe încheietura mâinii actorului în primul film din seria James Bond 007. Mai mult decât atât, nu este primul ceas care apare pe ecran. 
În spațiul câtorva scene, vedem pe încheietura mâinii lui James Bond un Gruen Precision 510, un ceas de origine americană, dar produs în Elveția, care va reapărea și el (întotdeauna discret) în filmul din 1967, Noi trăim doar de două ori. Dacă apare doar într-o scenă de la cazinou și când spionul ajunge la aeroportul din Jamaica, acesta este cel pe care Sean Connery îl poartă la încheietura mâinii când se prezintă cu o replică devenită legendară: „Bond, James Bond”.
Acest Gruen a fost mai potrivit pentru a însoți un smoching seara decât pentru a fi purtat pe încheietura mâinii unui agent britanic de servicii secrete … Mai ales că Ian Fleming, în cărțile sale, a fost foarte clar despre ceasul purtat de personajul său: un Rolex, deși nu merge atât de departe încât să precizeze ce model.
Trebuie spus că autorul însuși a purtat zilnic un Rolex Explorer …
Acest Rolex Submariner aparținea actorului? Se spune că, de fapt, era ceasul personal al producătorului, Albert Broccoli, pentru că pe al lui nu-l putea obține suficient de repede. Va intra în istoria cinematografiei și a ceasurilor, purtată nu pe o curea de piele, ci pe o curea de nailon. Lansat în 1953, Submariner este, fără îndoială, cel mai de succes ceas Rolex de-a lungul timpului, până la punctul de a fi poreclit în mod colocvial „Sub” de către pasionații săi.
Acest model, Sean Connery îi va rămâne fidel și în From Russia with love, unde își bate joc de precizia unui ceas rusesc, consultându-și ceasul, filmat în prim plan, înainte de explozia ambasadei rusești. În Goldfinger, actorul își aprinde chiar și bricheta pentru a citi ora pe cadranul ceasului … Se va găsi și pe încheietura actorului în Operațiunea Tonnerre, în 1965, alături de un Breitling Toptime transformat într-un contor Geiger . Timpul pentru ceasurile cu gadget-uri ajunsese în 007 …

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *