News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii arădeni au pus sechestru asigurator pe aproximativ 15.000.000 de ţigarete aparţinând unei societăţi din Zona Liberă, informează Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad. Valoarea totală a ţigaretelor indisponibilizate este de 99319.74 de dolari şi 34552.25 de euro.
Conform sursei citate, a fost vorba de o acţiune comună, organizată de ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude, lucrători ai Gărzii Financiare şi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.
Cu această ocazie, s-a constatat că în perioada 6 – 9 aprilie 2011, în depozitele uneia dintre societăţile verificate, care funcţionează în Zona Liberă Arad, a intrat o mare cantitate de ţigarete netimbrate, transferată de la punctele de lucru din Moraviţa şi din Halmeu, ca urmare a revocării autorizaţiei de funcţionare în regim duty-free ale punctelor de lucru din aceste unităţi vamale.
Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare Arad, au procedat la verificarea documentelor în baza cărora s-au efectuat transferurile de marfă şi la verificarea concordanţei dintre stocurile faptice şi cele scriptice, ocazie cu care au fost constatate diferenţe care urmează să fie comunicate autorităţilor vamale, pentru aplicarea măsurilor legale.
„Având în vedere că societatea respectivă înregistrează obligaţii de plată către bugetul general consolidat al statului constând în accize, taxă pe valoare adăugată, impozit pe profit în valoare totală de 3.603.957,00 lei, în baza deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii emisă de Garda Financiară – Secţia Arad, întreaga cantitate de ţigarete transferată de la magazinele cu regim duty-free la depozitul din Arad, respectiv 14.637.540 ţigarete, a fost sechestrată în baza procesului verbal de aplicare a sechestrului asigurător pentru bunuri mobile. Valoarea totală a ţigaretelor indisponibilizate este de 99319.74 de dolari şi 34552.25 de euro”, precizează Camelia Tuduce.
De asemenea, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2000 de lei, pentru faptul că nu a asigurat paza bunurilor şi valorilor prin instalarea unui sistem de alarmare împotriva efracţiei, televiziune cu circuit închis şi grilaje metalice.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *