News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sergiu Bîlcea: România aduce muncitori străini pentru a implementa investițiile din fonduri europene Sergiu Bîlcea: România aduce muncitori străini pentru a implementa investițiile din fonduri europene
Please follow and like us:
Pin Share

Investițiile mari din fonduri europene necesită creșterea forței de muncă disponibilă în România, spune deputatul PNL Sergiu Bîlcea. La solicitarea mediului de afaceri, Guvernul a fost decis creșterea numărului de muncitori non-UE care pot fi aduși în România la 140 000, pentru 2024.

„Mediul de afaceri se confruntă cu problema forței de muncă, în special a celei calificate. Investițiile din fonduri europene presupun deschiderea a numeroase șantiere pentru care este nevoie de muncitori. Ideal ar fi să se întoarcă acasă românii care lucrează în străinătate, dar este o diferență între așteptările lor salariale și ceea ce oferă economia românească acum. Soluția de moment este reprezentată de aducerea unor muncitori străini din afara UE, acum a fost creat cadrul legal, la solicitarea mediului de afaceri”, a spus deputatul PNL Arad Sergiu Bîlcea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *