News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sfaturi pentru alegerea unui suport pentru televizorul tău Sfaturi pentru alegerea unui suport pentru televizorul tău
Please follow and like us:
Pin Share

În ultimii ani, piața televizoarelor a evoluat de la modele cu tub CRT și plasme spre ecranele LCD. Vechile televizoare erau mari, ocupau destul de mult spațiu, grele și cu posibilități limitate de conectare la alte device-uri. Așa cum se întâmplă de obicei, aceste televizoare au fost schimbate în timp cu modele noi care reușesc să acopere mai multe dintre nevoile consumatorilor.

Noile televizoare se întrec în capacități tehnice, funcții multimedia, dimensiuni și multe alte avantaje oferite. Când vine vorba de dimensiuni, marele beneficiu pe care îl oferă acestea este dat de lățimea scăzută, ceea ce ne oferă posibilitatea amplasării unui TV pe unele dintre cele mai înguste piese de mobilier, fără să distrugă aspectul unei camere moderne.

Reducerea dimensiunilor a făcut posibilă trecerea spre suspendarea televizorului pe suporturi pentru perete, pentru tavan, sau pe suporturi verticali speciali. Alegerea oricărui tip de suport TV aduce beneficii clare utilizatorului, deoarece oferă posibilitatea reglării unghiului de vizualizare, oferă posibilitatea amplasării în locuri ascunse și eliberează spațiul de pe mobilă.

În funcție de nevoi și compatibilitatea televizorului tău, piața oferă mai multe variante de suporturi. Vei găsi mai jos un mic ghid care te poate ajuta în alegerea suportului perfect pentru tine.

Tipuri de suporturi în funcție de locul de amplasare

  1.     Suport TV pentru perete

Acestea sunt cel mai des întâlnite tipuri de suporturi, deoarece pot completa ușor estetica unei camere, dificultatea de montare este minimă și în plus, majoritatea producătorilor optează pentru compatibilitatea cu acest tip de suport. De la suporturi simple, cu un singur unghi de vizualizare, până la suporturi integrate în televizorul asemenea unui tablou, vei găsi o gamă largă de posibilități.

  1.     Suport TV pentru tavan

Des întâlnite în centre comerciale și medii de afaceri, acestea se potrivesc mai rar cu designul unui dormitor. Sunt recomandate atunci când structura peretelui nu este îndeajuns de solidă, spațiul pe perete nu este disponibil sau din alte motive estetice. Acest tip de suport trebuie să fie unul solid, deoarece orice desprindere poate provoca daune serioase.

  1.     Suport TV pentru podea

Acest tip de suport nu implică niciun fel de bătaie de cap pentru montare, iar riscul de cădere este minim. Gama este mai puțin variată ca în cazul suporturilor de perete, dar vei găsi cu siguranță unul care să se potrivească nevoilor tale. Avantajul major al acestui tip de suport este dat de posibilitatea de a muta televizorul dintr-o cameră în alta, modele mai noi fiind dotate cu roți.

Suporturi de perete în funcție de ergonomie

  1.     Suport TV fix

Cel mai des întâlnite tipuri de suporturi și adesea cele mai ieftine, acestea prezintă un grad minim de dificultate de montare. Sunt gândite pentru a menține televizorul într-o poziție fixă, de aceea trebuie să vă gândiți bine care va fi orientarea televizorului astfel încât să nu devină inconfortabil în timp. Trebuie să dați importanță montării pentru a nu poziționa televizorul într-un unghi greșit.

  1.     Suport TV înclinabil

Suportul înclinabil are multe dintre avantajele suportului fix, fiind ușor de montat, solid și cu o varietate largă de modele și compatibilități. Diferența importantă este dată de faptul că acesta permite înclinarea televizorului în sus și în jos, la unghiuri de la 10-20 de grade. Astfel, veți putea monta televizorul mai jos, pentru a ascunde din cabluri, sau mai sus, pentru a lăsa spațiu liber sau a evita obiectele de mobilier. Indiferent de necesitatea de poziționare, acest suport oferă posibilitatea de a regla unghiul de vizualizare pentru ca privirea utilizatorului să cadă perfect pe ecran.

  1.     Suport TV reglabil

Acest tip de suport este cel mai avantajos din punct de vedere ergonomic. Permite reglarea unghiului de vizualizare atât pe orizontală, cât și pe verticală, fiind un beneficiu major atunci când singurul loc disponibil pe perete nu este potrivit pentru un alt tip de suport. Deoarece prezintă mai multe funcționalități, acesta este mai dificil de montat, iar calitatea materialelor este mai importantă. Din cauza mecanismului de reglare a unghiului, spațiul dintre perete și TV va deveni mai mare decât în cazul celorlalte două tipuri de suporturi.

Dotările și compatibilitatea cu dimensiunile televizorului

Pentru o alegere corectă a suportului, trebuie să dăm atenție și dotărilor pe care le poate avea acesta. Unele pot fi reglabile în adâncime pentru a minimiza distanța dintre TV și perete, unele permit reglarea în înălțime și astfel pot corecta sau îmbunătăți unghiul de vizualizare. Există suporturi care oferă posibilitatea de a bloca unghiul pe o singură poziție sau de a monta sisteme antifurt pentru a vă asigura televizorul.

Un alt factor important este dat de compatibilitatea suportului cu dimensiunile și greutatea televizorului. Majoritatea producătorilor oferă informații despre suporturile compatibile pentru fiecare model de televizor. Dacă porniți în căutarea unui suport, trebuie să fiți atent la aceste două valori, greutate și dimensiune suportată, pentru a nu risca accidentările.

Acestea sunt o parte dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când doriți montarea televizorului pe un suport. Indiferent de tipul de suport ales, fiți sigur că peretele sau tavanul din cameră este destul de rigid pentru a susține greutatea atât a televizorului, cât și a suportului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *