News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Nimeni nu mai crede în capacitatea guvernării PDL de a furniza soluţii care să ducă la depăşirea crizei, la creştere economică sănătoasă şi îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor. Cu atât mai puţin sunt dispuşi românii să creadă în promisiunile PDL cu privire la majorarea salariilor. Astfel, după ce deputatul PDL Adrian Niţu a anunţat că salariile bugetarilor ar putea să crească începând cu acest an şi anul viitor, preşedintele Traian Băsescu a declarat public că astfel de declaraţii sunt simple demagogii electorale.

„Guvernarea Boc este total ineficientă, păstrează puterea doar pentru că deserveşte o clientelă politică şi economică care se îmbogăţeşte în fiecare zi. Asistăm la un mare exerciţiu de manipulare, prin vehicularea unor cifre prin care PDL vrea să arate că ţara iese din criză. Am constatat cu surprindere că deputatul PDL Adrian Niţu a avut tupeul să facă din nou promisiuni bugetarilor, în legătură cu posibile majorări salariale. În primul rând, bugetarii ar trebui să revină la salariile obişnuite, anterioare tăierilor de anul trecut, apoi să se vorbească despre majorări. La modul în care este guvernată acum România, nu pot fi asigurate creşteri de salarii. A spus-o şi preşedintele Băsescu, într-o declaraţie publică. Noi credem că bugetarii trebuie să revină la salariile anterioare tăierilor dictate de Băsescu, dar o astfel de măsură poate fi luată de o guvernare care ştie să încurajeze creşterea economică şi care este pregătită să închidă robinetele cu bani prin care se scurg fonduri către clientela politică şi economică a PDL. Guvernul Boc, dirijat de Băsescu, nu este capabil să relanseze economia” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

PSD Arad reaminteşte faptul că salariile bugetarilor au fost reduse şi în 2010 şi în 2011. În 2010, reducerile salariale au fost de cel puţin 25%, la care s-au adăugat tăierea unor sporuri (în învăţământul preuniversitar, veniturile au scăzut cu aproximativ 45%). Deşi reducerile ar fi trebuit să opereze până la 1 ianuarie 2011, şi în acest an a continuat diminuarea veniturilor. Astfel, anul acesta salariile au fost reduse cu 10%, dar angajaţii au pierdut al 13-lea salariu şi primele de concediu, ceea ce pentru marea majoritate a bugetarilor, care au salarii mici, reprezintă o pierdere cel puţin la fel de mare ca şi cea din anul 2010. În schimb, România a împrumutat zeci de miliarde de euro de la FMI şi de pe piaţa bancară. „Dacă la toate acestea adăugăm faptul că au avut loc mari reduceri de personal în aparatul bugetar, avem imaginea incapacităţii guvernării PDL de a administra ţara. Din păcate, singura strategie a acestei guvernări a fost să reducă salariile, să dea afară oameni, să închidă şcoli şi spitale, fără să stimuleze creşterea economică. Nu întâmplător România a avut cea mai lungă recesiune din UE. În condiţiile acestea, considerăm că deputatul Niţu i-a jignit pe români, pe arădeni atunci când a încercat să îi amăgească vorbind despre majorări salariale pentru bugetari” a declarat Dorel Căprar. (comunicat PSD Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.