News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La Bursa din Sibiu, in prima parte a sedintei de miercuri, derivatele a caror active suport sunt tranzacţionate pe pieţele internaţionale au atras cele mai mari volume, in special indicele Dow Jones si uncia de aur, investitorii reactionand la cresterile importante de pe bursele europene. Pana la ora 16.00 s-au incheiat 11.802 contracte futures, cu o valoare de 93 de milioane de lei.

In sectorul indicilor, cu aproximativ o ora inaintea deschiderii bursei de pe Wall Street, bursa cu care Sibex se coreleaza, Dow Jones castiga 255 de puncte, cotatia urcand pana la 11.824. Volatilitatea ridicata a acestui produs a oferit randamente de aproape 50% celor care au mizat pe crestere.

Pretul unciei de aur crestea si el cu 1,68%, la 1.745,9. Pana la ora 16.00, Sibgold (simbolul contractului) a atras peste 3.900 de contracte futures.

În sectorul valutar, euro castiga teren in fata dolarului, perechea Eur/Usd urcand cu peste 1%, la 1,3486, dupa anuntul potrivit caruia cele mai importante banci centrale din lume printre care Banca Centrala Europeana (BCE) si Federal Reserve (Fed), vor facilita posibilitatea bancilor de a cumpara dolari daca au nevoie, actiune menita sa detensioneze sistemul financiar global.

Derivatul SIF Oltenia liderul de lichiditate din sectorul financiar, revine pe plus urcand cu 2,63%, la 1,0460  lei, dupa ce a pierdut peste 6% in ultimele doua zile.

Preţurile de pe piaţa sibiană se pot urmări în timp real accesând www.sibex.ro sau de pe telefonul mobil, la adresa m.sibex.ro.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *