News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sindicatul Termoelectrica Arad acuză clientelismul PNL Sindicatul Termoelectrica Arad acuză clientelismul PNL
Please follow and like us:
Pin Share

Printr-un comunicat remis presei, Sindicatul Termoelectrica critică promovarea clientelei PNL Arad în cadrul societății CET Arad.

”Promovarea personalului din cadrul SC CET Arad SA se face doar pe criterii strict politice, fara a se respecta Codul Muncii, C:C.M. la nivelul societatii si Regulamentul intern parte integranta din CCM-ul in vigoare.

In conformitate cu prevederile articolelor 4.36, 4.37, 4.38 si 4.39, sunt stabilite premizele sub care se poate face promovarea personalului si o conditie obligatorie este CONCURSUL. Totodata este obligatoriu încadrarea în nivelul alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.

Deasemenea nu sustinem promovarea sau acceptarea la concurs a persoanelor care nu indeplinesc conditiile necesare postului: experienta profesionala si conduita morala (abateri disciplinare cu mustrari sau sanctiuni de ordin financiar) mentionate in dosarele personale.

Organizarea discriminatorie a concursurilor de promovare în funcţii din cadrul societatii, respectiv pentru persoanele agreate de anumite grupuri de interese (PNL) din afara societatii, ar crea o situaţie discriminatorie pentru alti angajati,care desi se incadreaza in criteriile enumerate, nu pot fi promovaţi în funcţii pe singurul criteriu unanim recunoscut in lumea civilizata,acela al competentei profesionale.

Dorim sa aducem la cunostiinta celor interesati de soarta societatii modalitatea de promovare a unui membriu PNL, in speţa a d-lui Morar Ioan- Florin, finul familiei Pistru.

Acesta este susţinut politic şi promovat în funcţia de inginer şef al societăţii cu un salar  de peste de 1000 euro pe lună, în condiţiile în care situaţia financiară a societăţii este dezastruoasă. El a fost promovat la presiunile politice ale domnilor Eusebiu, Gianina şi Lucian deşi are 3(trei) referate de abatere disciplinară în societate. Aceasta promovare a fost făcută, ca recompensă, în urma activităţii sale politice de sustinere pentru funcţia de preşedinte al PNL a d-nului Eusebiu.

Noi considerăm că “numirea cu delegare” a acestui individ nu este o prioritate a societăţii în condiţiile în care situaţia financiară este una dezastruoasa (datorii de 55 milioane lei şi conturile blocate) şi dacă era necesar, acest post trebuia scos la concurs astfel încât să nu se creeze o discrepanţă faţă de posibilii candidaţi (cu mult mai multă experienţă). Această promovare este un abuz grav din partea celor care au făcut presiuni asupra conducerii societăţii pentru promovarea acestui individ.

Angajatii societatii considera aceasta “numire cu delegare” un mare abuz si vom actiona in consecinta, prin toate mijloacele legale pentru a impiedica acest lucru indiferent de cine sunt sustinute asemenea persoane.”

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *