News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Peste 12.000 de locuitori din judeţul Arad vor beneficia în viitorul apropiat de alimentare cu gaze naturale. Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a emis un ordin de „aprobare înfiinţare distribuţie de gaze naturale” în localităţile Şiria şi Şagu.

 Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a scos la licitaţie concesionarea acestor servicii, în baza soluţiilor tehnice emise de proiectant. După organizarea licitaţiei, Ministerul va întocmi contractele de concesiune cu operatorii care vor fi declaraţi câştigători. Din momentul începerii distribuţiei de gaze naturale către beneficiari, operatorii vor plăti redevenţa (procentul din tariful de distribuţie) către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

 “Suntem mulţumiţi de felul în care decurg planurile noastre de a ridica standardul de viaţă al locuitorilor judeţului Arad. Pe lângă implementarea proiectele de alimentare cu apă a localităţilor, continuăm cu susţinerea primăriilor în demersurile lor de a aduce alimentarea cu gaze naturale în casele oamenilor. Localităţile care vor beneficia de acest demers, şi implicit locuitorii acestora, care sunt beneficiarii direcţi, sunt Şiria şi Şagu. Este cu atât mai important cu cât alimentarea cu gaze naturale  nu implică nici un cost din partea primăriilor sau a administraţiei judeţene, costurile lucrărilor fiind suportate integral de către operator” a afirmat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 Următoarele localităţi care vor beneficia de alimentarea cu gaze naturale vor fi Felnac şi Bodrog.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *