News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conform Anexei I la OMECI nr. 4848 din 31.08.2009, privind aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare şi a calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2010-2011, în perioada 21-23 iulie, Comisia judeţeană de admitere rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Cererile pentru rezolvarea situaţiilor speciale se depun la secretariatul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, în intervalul 15-20 iulie 2010 .

În perioada 21-23 iulie, Comisia judeţeană de admitere rezolvă situaţiile speciale: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Precizăm că, în conformitate cu art.139 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, gemenii se pot transfera în clasa celui cu media mai mare, sau invers, la cererea acestora.

Deciziile comisiei judeţene se iau după inventarierea tuturor cazurilor existente, respectându-se, în toate cazurile, numărul maxim de 30 de elevi pe clasă şi criteriul referitor la media de admitere şi se afişează la sediul I.S.J. Arad în intervalul 23-24.07.2010.

După rezolvarea situaţiilor speciale Comisia judeţeană de admitere repartizează candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi candidaţii care nu au participat la repartizarea computerizată, din diferite motive.

În perioada 1-10 septembrie va avea loc o ultimă repartizare a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.