News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Slujbă de pomenire pentru Regele Mihai în Catedrala Arhiepiscopală din Arad Slujbă de pomenire pentru Regele Mihai în Catedrala Arhiepiscopală din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Joi, 5 decembrie 2019, la împlinirea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad. Din sobor au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Dr. Mircea Cricovean şi Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La slujbă au participat domnul Tiberiu Dekany, fost co-preşedinte al Societăţii Amicii Regelui Mihai, decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate şi Crucea Casei Regale, precum și alţi credincioşi.

Înaltpreasfinţia Sa, în cuvântul rostit, a arătat legăturile Familiei Regale cu aceste părţi de ţară, mai ales în preajma marilor sărbători. De asemenea, a amintit participarea la evenimentele bisericeşti desfăşurate la bisericile însemnate ale ţării, de pildă: sfinţirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara; mănăstirile arădene, bisericile din Municipiul Arad şi alte localităţi, între care amintim Săvârşinul. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a transmis regretul și compasiunea comunității arădene pentru Familia Regală și a mulțumit celor prezenți pentru participarea la parastasul Majestății Sale.

Copreședintele Asociației, dl. Tiberiu Dekany, i-a mulțumit Chiriarhului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru slujba de pomenire și frumoasa evocare a personalității Regelui Mihai al României, preoţilor slujitori şi tuturor participanţilor la slujba de pomenire.

***

Regele Mihai a murit în 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

În data de 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Protos. Dr. Iustin Popovici

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *