News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SMURD Vinga și Nădlac trec la ISU Arad SMURD Vinga și Nădlac trec la ISU Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind privind aprobarea Programului-pilot de preluare de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din mai multe judeţe a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PSD, ALDE, USR şi PNL, are ca obiect reglementarea preluării – cu statut de cadru militar – a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, potrivit legii, aflate în finanţarea autorităţilor publice locale de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă respective.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari arădeni, de la toate partidele: deputații Glad Varga, Eusebiu Pistru, Dorel Căprar, Florin Tripa și Adrian Todor, și senatorii Mihai Fifor și Adrian Wiener.

„Victorie pentru Nadlac!!!!

Alaturi de colegul meu, deputatul Florin Tripa, am initiat Legea privind preluarea de către Inspectoratele pentru situatii de urgenta a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, aflate în finanțarea autorităților administratiei publice locale din mai multe judete, printre care si judetul Arad, lege promulgata ieri.

Pentru mine si pentru Florin Tripa a fost o batalie pentru a veni in sprijinul orasului Nadlac, acolo unde primarul Marginean ne-a cerut mereu sprijin pentru ca SMURD-ul local, finantat de Primaria Nadlac, sa nu isi opreasca activitatea si sa ramana operational in continuare, salvand astfel sute de vieti din raza lor de actiune.

E o victorie importanta pentru noi si pentru toti aradenii care au nevoie de un sistem SMURD intarit si perfect operational“, scrie senatorul PSD Arad Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *