News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Spațiu verde amenajat în jurul Monumentului Revoluției! Spațiu verde amenajat în jurul Monumentului Revoluției!
Please follow and like us:
Pin Share

Aspectul frumos al orașului, cu spații verzi și plante ornamentale necesită investiții pe măsură. Viceprimarul Lazăr Faur a vorbit într-o conferință de presă la sediul PNL despre alocarea fondurilor pentru întreținerea spațiilor de agrement, cu observația că sumele vor crește pe măsură ce vor fi inaugurate parcurile aflate în construcție.

„Pe lângă lucrări de amenajare, noi trebuie să întreținem ce există, în condiții tot mai grele legate de schimbarea climatică. Spațiile verzi nu pot fi întreținute fără irigații, acolo unde nu există sau nu funcționează, zona verde este compromisă”, susține acesta.

„Pentru întreținerea spațiilor verzi am alocat în buget 10 milioane de lei, sumă care categoric va fi suplimentată, pentru că vom avea două zone mari verzi, în Micălaca 300 și zona Mărului. O preocupare pe care sper că arădenii au observat-o este aducerea culorilor, a florilor. Vom continua amenajările frumoase, alocăm în jur de 1 milion de lei pentru flori. Mobilierul urban are o susținere de 1 milion de lei în buget, din care 400 000 de lei pentru asociațiile de locatari. Pentru locurile de joacă am alocat 1,5 milioane de lei iar pentru fântânile arteziene 1 milion de lei. Arteziana de la Pădurice ridică probleme, pentru că trebuie realizată o tratare a apei, sunt și pești care trebuie protejați”, a spus Lazăr Faur.

Ca o noutate, viceprimarul a anunțat amenajarea unui spațiu verde în fața Palatului Administrativ, în jurul monumentului Revoluției.

„Când pornim înlocuirea pavajului, în fața Palatului Administrativ vom reface dalele din față și zonele verzi. Vom avea o zonă nouă verde, care să contribuie la un ambient plăcut în jurul monumentului Revoluției. O zonă verde în mijloc va fi mult mai frumoasă, bineînțeles cu acces la monument și spațiu pentru festivități” a spus Lazăr Faur.

Tot pentru aspectul frumos, se va lucra la noua zonă pietonală din fața Catedralei Vechi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *