News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sprijin european pentru companiile aeriene ce activează pe aeroportul din Arad Sprijin european pentru companiile aeriene ce activează pe aeroportul din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Comisia Europeană a aprobat marţi o schemă românească în valoare de un milion de euro pentru a sprijini companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad, în contextul pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Aeroportul este situat în partea de vest a României şi deserveşte în principal judeţul Arad.

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe de până la 600.000 de euro pe întreprindere. Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep activitatea pe aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă şi transparentă, potrivit Agerpres.ro.

Măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni şi redresarea economică a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăşi limita de 2,3 milioane de euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *