News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad organizează în perioada 15 – 21 noiembrie 2010, a 12-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei.

În acest an tema Săptămânii Educaţiei Globale este: “PACE ŞI NONVIOLENŢĂ PENTRU COPIII LUMII”.

Elevii claselor I – XII din toate unităţile şcolare, dar şi copiii înscrişi la cercurile din Palatul Copiilor/Cluburile Copiilor din Arad vor fi implicaţi  în campanii anti-violenţă, proiecte, dezbateri pe tema „Pace şi non violenţă pentru copiii lumii”. De asemenea, în toate unităţile şcolare din judeţ se vor organiza întâlniri, dezbateri, ateliere de lucru pentru părinţi, pe tema prevenirii/reducerii violenţei în mediul şcolar, activităţi la care vor participa şi inspectorii şcolari teritoriali.

Scopul  activităţilor din cadrul acestui program este de a identifica tipologiile de violenţă,  cauzele care generează fenomenele de violenţă, care sunt conflictele la nivel individual, la nivel de grup, la naţional şi global. De asemenea, această campanie are ca scop informarea elevilor cu privire la modalităţile de soluţionare a cazurilor de violenţă şi strategiile eficiente de implicare a elevilor în proiecte şi acţiuni pentru prevenirea şi combaterea violenţei, în şcoală şi în familie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *