News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Stimularea antreprenoriatului, crucială pentru redresarea economică Stimularea antreprenoriatului, crucială pentru redresarea economică
Please follow and like us:
Pin Share

Economia globală se confruntă cu un nou punct de cotitură pe fondul unei poli-crize. În ultimii trei ani, pandemia COVID-19 și conflictele geopolitice au avut un impact negativ asupra creșterii economice.

Raportul Global Riscs 2023 al Forumului Economic Mondial a relevat că aceste conflicte și tensiuni geo-economice au declanșat o serie de riscuri globale interconectate, inclusiv penurie de energie și aprovizionare cu alimente, crize ale costului vieții și provocări legate de serviciul datoriei, iar acestea sunt probabil să persiste pentru următorii doi ani.

În timp ce tensiunile dintre China și SUA arată semne promițătoare de relaxare, incertitudinea rămâne.

Cu toate acestea, într-un moment în care economia mondială se confruntă cu provocări majore, câțiva indicatori economici cheie arată tendințe pozitive în creștere.

Economiile majore rămân rezistente, iar economiile emergente au reușit să se ferească de dificultăți financiare. În Europa, povara prețurilor mari la gaze pare să se fi ușurat, ceea ce ar putea duce la venituri mai mari, consum mai mare și inflație mai scăzută.

Economia Chinei s-a stabilizat și a revenit la un început bun. A raportat o creștere anuală de 4,5% pentru primul trimestru, care este mai mare decât se aștepta.

Încotro se îndreaptă lumea? În acest moment esențial pentru o redresare economică globală, Reuniunea Anuală a Noilor Campioni a Forumului Economic Mondial revine ca un eveniment fizic după trei ani și va avea loc la Tianjin, China, în perioada 27-29 iunie. Peste 1.500 de lideri globali și inovatori din mediul de afaceri, guvern, mediul academic, societatea civilă și organizații internaționale se vor aduna și se vor angaja în dialoguri despre cum să revigoreze inovația în Asia și în întreaga lume. Ghidați de antreprenoriat, aceștia vor explora modalități de revitalizare a economiei globale, de a stabili noi modele industriale și de parteneriate și de a orienta economia globală către un viitor mai echitabil, durabil și mai rezistent.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *