News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conştient de faptul că resursele energetice „tradiţionale” sunt limitate şi că în viitor omenirea va fi obligată să se orienteze spre surse regenerabile de energie, Consiliul Judeţean Arad elaborează Strategia Energetică a Judeţului Arad pentru perioada 2010 – 2020. Cu precădere, strategia este orientată spre producerea şi utilizarea treptată a tipurilor de energie verde, în vederea economisirii resurselor epuizabile şi înlocuirea lor în viitor.
Lucrarea cuprinde cadrul legislativ în context naţional şi european, prezentarea succintă a resurselor energetice la nivel naţional, potenţialul energetic şi parametrii tehnici şi economici ai resurselor, evidenţiind în acest context resursele energetice de care dispune judeţul Arad şi modul în care acestea pot fi valorificate.
Sunt prezentate de asemenea soluţii tehnologice de producere şi utilizare a resurselor regenerabile în scopul producerii de energie, soluţii care vin atât în sprijinul persoanelor fizice interesate cât şi a marilor producători şi consumatori de energie. Nu în ultimul rând, lucrarea prezintă pe scurt câteva puncte esenţiale din strategiile de viitor ale marilor producători, distribuitori şi consumatori de energie din surse epuizabile , din care rezultă preocuparea acestora pentru retehnologizare şi orientarea spre surse de „energie verde”.
În scopul cuprinderii în strategie a unui conţinut cât mai bogat în informaţii utile, lucrarea prezintă accesul la sursele de finanţare şi o scurtă analiză economică pentru fiecare resursă în parte, fiind scoase în evidenţă punctele tari şi punctele slabe ale unei investiţii în domeniul producerii de energie din surse regenerabile. Dată fiind importanţa unei strategii energetice a judeţului Arad, Direcţia Tehnică Investiţii a Consiliului Judeţean Arad care elaborează prezenta lucrare, propune consultarea specialiştilor şi a tuturor partenerilor sociali care doresc să exprime un punct de vedere, în scopul completării şi aplicării strategiei, precum şi revizuirea periodică a strategiei, în funcţie de legislaţie şi de experienţa dobândită.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *