News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

STUDIU: CAND ADOLESCENTII SE CANTARESC PREA DES, ESTE SEMN AL DEZVOLTARII UNEI TULBURARI PSIHOLOGICE STUDIU: CAND ADOLESCENTII SE CANTARESC PREA DES, ESTE SEMN AL DEZVOLTARII UNEI TULBURARI PSIHOLOGICE
Please follow and like us:
Pin Share

Când adolescenții se cântăresc prea des, ar putea fi semnul dezvoltării unei tulburări psihologice, asociată cu greutatea și cu imaginea despre sine, scrie miercuri passionsante.be.

O echipă americană de la Universitatea Minnesota a desfășurat un studiu pe circa 2.000 de adolescenți, fete și băieți, observați timp de peste zece ani. Au fost analizați mai mulți parametri, printre care și frecvența cu care se cântăreau singuri. S-a dovedit că aceasta este direct legată de gradul de preocupare pentru siluetă (ceea ce nu constituie o noutate) , dar și de riscul unei scăderi a respectului de sine ca urmare a unei deprecieri a imaginii corporale. Acest lucru favorizează dezvoltarea depresiei și/sau a unei tulburări a comportamentului alimentar (cele mai grave fiind anorexia și bulimia).

Constatarea este valabilă mai ales în cazul fetelor, dar îi privește și pe băieți. Marea majoritate a fetelor care spun că se cântăresc foarte des — o dată pe zi sau de mai multe ori — adoptă atitudini ce pot fi nefaste în privința controlului greutății (mai ales restricții nejustificate sau abuzive).

Cercetătorii spun că părinții ar trebui să considere auto-cântărirea frecventă a copiilor un semn că fiul sau fiica lor are o problemă, adăugând că medicii trebuie să includă acest factor în cadrul consultațiilor, când au adolescenți ca pacienți.

Sursa: agerpres,ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *