News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

STUDIU: UNA DIN 10 COMENZI PENTRU MANCARE ESTE PLATITA DIRECT DE PE TELEFONUL MOBIL, IN ROMANIA STUDIU: UNA DIN 10 COMENZI PENTRU MANCARE ESTE PLATITA DIRECT DE PE TELEFONUL MOBIL, IN ROMANIA
Please follow and like us:
Pin Share

Numărul românilor care plătesc online mâncarea comandată de pe Internet a crescut cu 10%, în primele două luni din acest an, una din 10 comenzi fiind plătită direct de pe telefonul mobil, potrivit unui studiu dat marți publicității.
Conform datelor, locuitorii din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași folosesc cel mai des device-uri mobile pentru achitarea preparatelor culinare comandate.

În acest context, estimările celor de la foodpanda.ro, realizatorul cercetării, arată că procentajul de creștere a tranzacțiilor online, respectiv a celor realizate de pe smartphone-uri și tablete, se va menține la nivelul întregului an 2016.

Potrivit sursei citate, în prezent, circa 65% din comenzile zilnice de mâncare înregistrate la nivelul întregii țări se fac din aplicația mobilă foodpanda, procentajul fiind estimat să ajungă, până la finele acestui an, la circa 70%.

Valoarea medie a comenzilor de mâncare lansate de pe desktop este mai mare decât cea înregistrată în aplicație doar în Capitală. Astfel, bucureștenii care comandă de pe desktop plătesc, în medie, 65 lei, iar cei care aleg mâncarea de pe smartphone-uri sau tablete dau aproximativ 55 de lei pe comandă.

La polul opus se află timișorenii, care achită cu circa 30% mai mult pentru mâncarea comandată din aplicație decât pentru cea de pe desktop, în timp ce ieșenii și clujenii plătesc în plus cu 23%, respectiv cu 15%, pentru comenzile plasate din aplicație decât pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

În ceea ce privește device-urile, cele mai folosite pentru plasarea comenzilor de mâncare, majoritatea dețin sistem de operare Android (26,5% din totalul plăților), urmate de iOS (18,41%) și Windows Phone (0,66%).

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *