News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

“Sub lupă”

Politica 12 martie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

În plină criză financiară, Puterea alocă bani grei pentru a finanţa sectoarele care îi asigură accesul la informaţii, care la rândul lor îi poate ajuta pe “portocalii” să manipuleze. Este vorba despre 36 de milioane de lei, bani pe care Guvernul i-a alocat  pentru a suplimenta bugetele ministerului de justiţie, a SIE şi a STS, pentru plata contribuţiilor sociale.

“ Problema nu constă atât în suma alocată, ci în lipsa de transparenţă a sistemului”, apreciază deputatul Ciprian Luca.

Într-o stat democratic, “securitatea” e mai aprigă decât cea dinainte de Revoluţia din 1989, prezentă mult mai aprig în rândul societăţii controlând şi manipulând. SRI a fost acuzat că a interceptat ilegal anumite convorbiri telefonice, însă fenomenul în loc să fie eradicat ia amploare.

Democraţia este percepută de actuala Putere ca şi aspect care le conferă lor, clasei politice băsesciene, libertatea de a se folosi de orice mijloace pentru a-şi pune în practică anumite interese meschine. În mod sigur un stat trebuie să aibă un serviciu secret, dar apreciez că este exagerat opacitatea sistemului. Totul este secret, deşi se vehiculează că raportat la populaţie, numărul ofiţerilor de securitate este cu mult mai mare faţă de situaţia înregistrată în alte state. Este josnic ca românul să nu mai aibă dreptul la intimitate, să trăiască tot timpul “sub lupă”, în eventualitatea că vreodată, acesta ar putea deveni un pion interesant pentru jocul şefului statului”, susţine deputatul Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *