News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sunt bune anvelopele All Season pentru iarna? Sunt bune anvelopele All Season pentru iarna?
Please follow and like us:
Pin Share

Anvelopele de iarna sunt in mod evident, fara doar si poate, cele mai bune pentru a fi folosite iarna. Dar, au si doua inconveniente – stocarea si pretul lor. Anvelopele All Season au, teoretic, un profil ideal pentru a rula pe sosele intreg anul, limitand astfel costurile. Dar sunt o buna solutie? Sunt bune Anvelopele All Season pentru iarna? Inca mai eziti si tu intre polivalenta anvelopelor all season si eficienta anvelopelor de iarna?

Anvelopele ALL Season sunt tot mai populare,

Continental, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Pirelli sau Michelin… numerosi sunt fabricantii care au lansat pe piata un nou model de anvelope, numite all season.

Anvelopele All Season sunt cele care combina anumite avantaje ale anvelopelor de vara si anumite avantaje ale anvelopelor de iarna, pentru a circula tot anul cu anvelope identice. Cu alte cuvinte, anvelopele All Season sunt campioane atunci cand vine vorba despre polivalenta.

Pentru a recunoaste in mod usor acest tip de anvelope, trebuie sa cauti marcajele ALL SEASON » insotite de inscriptia M+S sau 3PMSF. Asta inseamna ca sunt omologate pentru a rula pe zapada sau polei.

Daca avem de-a face cu o  iarna mai blanda, si la noi in tara sunt doar cativa fulgi de zapada in fiecare an si drumurile inghetate sunt mai degraba foarte rare, ai putea alege sa folosesti cauciucurile all season. Poti cumpara intodeauna anvelope all season de la Vadrexim, aici gasesti  anvelope de calitate si la preturi foarte bune intodeauna.

Dar daca se anunta sau se stie ca va exista o perioada in care temperaturile vor fi sub zero, cu minus si  drumurile vor fi in acest fel mereu inghetate, acest lucru constituie o  problema. Trebuie sa alegi in acest caz anvelopele de iarna ca precautie superioara, care sunt o masura esentiala de siguranta.

Caracteristici principale ale Anvelopelor ALL Season :

Uitandu-ne mai de aproape la o anvelopa All Season ne dam seama ca aceasta are cateva detalii:

  • un numar consecvent de caneluri longitudinale, dar si transversale pentru a se evacua apa sau zapada.
  • la fel ca si in cazul anvelopelor de iarna gasim si lamele, dar intr-un numar mai mic. Lamelele permit o mai buna aderenta pe polei si zapada.

Ne putem da seama astfel de faptul ca anvelopele All Season sunt la jumatatea drumului dintre anvelopele de vara si cele de iarna. Sunt mai eficiente si mai securizante pe timp de iarna decat anvelopele de vara dar si mult mai economice si confortabile decat cele de iarna pe timp de vara.

In concluzie,

Anvelopele All Season permit intai de toate realizarea de economii deoarece nu trebuie sa cumperi si anvelope de iarna si anvelope de vara si nu trebuie sa mai platesti atunci cand faci permutarea lor. Nu mai trebuie nici sa le stochezi pe cele de vara sau pe cele de iarna. Deci sunt un bun compromis pentru drumurile care nu prea sunt acoperite de zapada. Sunt cea mai buna alegere pentru cei care traiesc in conditii climatice mai moderate si unde nu este in mod frecvent frig extrem, gheata sau zapada in lunile de iarna. Nu prea este insa cazul la noi in tara. Citeste si aici daca vrei sa afli mai multe despre anvelopele all season.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *