News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

În această săptămână Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad găzduieşte proiectul/tabăra de muzică Music Camp. La acest proiect vor participa aproximativ 210 de copii cu vârste între 11 şi 16 ani din municipiul şi judeţul Arad. Evenimentul este organizat de Asociaţia Music Camp International, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”Arad. Fondatorul şi preşedintele acestei organizaţii, doamna dirijor Connie Fortunato, coordonează de peste 30 de ani tabere de muzică şi, în anul 2000 a hotărât să elaboreze un proiect internaţional, adresat copiilor din estul Europei.

Tabăra Music Camp oferă copiilor posibilitatea de a descoperi un vast repertoriu coral, ce cuprinde o mare varietate de stiluri. Aceştia cântă în limba română, latină, spaniolă, rusă şi engleză, şi participă la două din  următoarele cursuri de instrumente: fluier soprano, alto şi tenor, chitară, vioară, violoncel, clopoţei rezonanţi, clopoţei clasici, orff şi un curs de jocuri muzicale.

În acest proiect participă profesori din Braşov, Craiova, Dej şi Timişoara, care au participat la cursurile de pregătire ale organizaţiei obţinând certificatul de profesor Music Camp International.

Activităţile zilnice se desfăşoară la Liceul de Artă “Sabin Drăgoi” între orele 09:00 şi 15:00 iar proiectul se va încheia cu un concert susţinut de copii acompaniaţi de membrii Orchestrei Filarmonice Arad, sâmbătă 21 aprilie, ora 15:00 la Palatul Cultural –  Filarmonica din Arad.

Întreaga comunitate arădeană este invitată să participe la acest eveniment deosebit, care este primul de acest gen în Arad!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *