News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Teatrul de Comedie marchează 60 de ani de la înfiinţare prin evenimente prezentate online Teatrul de Comedie marchează 60 de ani de la înfiinţare prin evenimente prezentate online
Please follow and like us:
Pin Share

Teatrul de Comedie marchează marţi 60 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente prezentate online pe paginile de Facebook şi Instagram ale teatrului, începând cu ora 12,00.

„Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă şi bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare şi pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnalişti, echipa artistică şi administrativă. O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă că acesta a avut curajul să îşi înceapă activitatea şi nu de puţine ori să o continue, în situaţii deloc uşoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înfiinţat în Centrul Vechi al capitalei şi de atunci producţiile memorabile şi evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga ţară şi din străinătate”, se arată într-un comunicat al instituţiei transmis AGERPRES.

Managerul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, va inaugura evenimentul aniversar cu un cuvânt de deschidere rostit la ora 12,00.

Programul se va desfăşura pe durata întregii zile de 5 ianuarie şi va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, un proiect care aduce în prim plan texte inedite ale dramaturgiei româneşti prin lecturi susţinute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian şi va cuprinde o povestire din volumul „Măscărici şi mâzgălici”, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul „Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoş Huluba, debutul sketch show-ului „Meniul zilei” de Bogdan Cotleţ şi Dan Rădulescu, dar şi difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

Evenimentul aniversar se va încheia cu difuzarea, de la ora 21,00, a documentarului despre înfiinţarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, în parteneriat cu Teatrul de Comedie. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *