News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Test de nota 10 pentru tricolore Test de nota 10 pentru tricolore
Please follow and like us:
Pin Share

moneasa_fotbal

Moneasa – România 4-10

Duminică, după amiază, în staţiunea Moneasa, a avut loc um meci amical, unic pentru comună. Aflată în cantonament, echipa naţională feminină a României a acceptat un meci amical cu reprezentativa masculină de fotbal a comunei. Primarul Ioan Herbei a reuşit să-şi strângă jucătorii în timp util, deja demoralizaţi după retragerea din campionatul judeţean, totuşi dornici de a da piept cu o echipă titrată. Pe cochetul teren din Moneasa, pe un timp superb, au luat loc aproximativ 200 spectatori nerăbdători să vadă spectacol şi goluri multe, şi nu au fost dezamăgiţi. Localnicii au fost îndrumaţi tactic de însuşi primarul, care a luat loc pe banca de rezerve, dar deja după primele 5 minute elevele cuplului de antrenori Maria Delicoiu şi Mirel Albon conduceau cu 2-0. Degringolada fotbaliştilor judeţeni a fost şi mai mare, ocupaţi mai mult cu certatul între ei, au mai primit două goluri, în uralele spectatorilor. Până la pauză scorul arăta 6-2, fetele având mai mult o repetiţie cu public înaintea marilor meciuri din preliminariile Campionatului Mondial. După pauză Mirel Albon a reuşit să ruleze tot lotul de 18 jucătoare, de partea cealaltă singura schimbare posibilă pentru primar fiind înlocuirea portarului pensionar cu Păunel, o tânără speranţă locală de 49 ani, care a reuşit să facă faţă cu succes valurilor de atac. Meciul s-a încheiat cu scorul de 10-4, goluri multe şi veselie. În ciuda rugăminţilor spectatorilor, tradiţionalul schimb de tricouri între jucători nu a avut loc datorită numărului limitat de tricouri pe care federaţia noastră fotbalistică îl atribuie jucătorului, probabil fiind şi pe inventar. Pe ansamblu meciul a fost plăcut, pentru Moneasa a fost un progres, faţă de ploaia de goluri primită de-a lungul campionatului, iar de partea cealaltă un prilej de a-şi îmbunătăţii relaţiile de joc.Nu se poate să nu remarc unele jucătoare, şi în special cele două golghetere, Cosmina Duşa şi Laura Rus, ambele înscriind 3 goluri, precum şi Andreea Voicu, un mijlocaş de bandă abil care a furnizat multe mingi atacantelor.

Echipa Romaniei: M.Ganea (O.Cluj), L.Kajtor (Od.Secuiesc) – C.Olar (O.Cluj), M.Ficzay (O.Cluj), I. Bortan (O.Cluj), A.Lunca (O.Cluj), A. Corduneanu (O.Cluj), R. Sârghe (Konak Izmir), S. Vătafu (O.Cluj), L.Rus (A.Limassol), A.Voicu (O.Cluj), F. Olar (A.Limassol), M.Bîtea (O.Cluj), O.Oprea (Cordoba), K.Barabaşi (Tg.Mures), L.Desmerean (O.Cluj), A.Giurgiu (O.Cluj), C.Duşa (Konak Izmir).

Marcatori: C.Duşa 3, L.Rus 3, S.Vătafu 2, R.Sârghe, A.Giurgiu.

Mirel Albon: Am început pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial, care vor debuta în septembrie, am mai avut un meci la Buftea cu Grecia iar miercuri vom juca la Belgrad cu Serbia. Am avut acest stagiu de pregătire de o săptămână la Moneasa, unde am avut condiţii excelente, şi sperăm ca aici să fi făcut acumulările necesare atât din punct de vedere fizic cât şi tehnico-tactic care să ne dea speranţe pentru o clasare cât mai bună în grupa preliminariilor. Am reuşit să facem socializare cu oamenii de aici pentru ca lumea să ştie despre fotbalul feminin şi despre echipa naţională, jocul este cel mai bun antrenament.

Ioan Herbei:Nu orice comună poate să primească o echipă aşa de frumoasă, de fete, pentru noi este o mândrie şi sperăm să revină cât mai curând. Pemtru baza sportivă de aici din pacate lipseşte o echipă, am retras-o acum trei luni din campionatul judeşean, din lipsa jucătorilor, dar din septembrie ne vom înscrie din nou în competiţia fotbalistică, chiar dacă vom începe de la ultima ligă. Meciul de astăzi a fost cum ne aşteptam, ne-au bătut, nu puteam avea pretenţii de la ai noştrii, totuşi am jucat cu o echipă naţională, a fost un joc frumos, ne-au dat lecţii de fotbal. Ne-au promis că vor reveni, s-ar putea chiar în primele zile din septembrie când au un meci amical la Gyula. O echipă feminină la Moneasa este greu de alcătuit dar promit că vom începe înscrierile şi vom vedea dacă vom avea echipă masculină sau feminină…”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *