News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Testele rapide, speranţa AJF-urilor pentru reluarea campionatelor judeţene Testele rapide, speranţa AJF-urilor pentru reluarea campionatelor judeţene
Please follow and like us:
Pin Share

Fotbalul judeţean a fost greu încercat în 2020, an în care ligile inferioare s-au oprit definitiv. Practic, din luna martie a anului trecut nu s-a mai jucat deloc, „îngheţându-se” stagiunea de primăvară, pentru ca în toamnă să nu se dea undă verde startului noului sezon. Motivul este deja binecunoscut, pandemia de coronavirus afectând din plin fotbalul mic, aşa cum îi spunem noi. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a unui protocol medical imposibil de pus în practică de cluburile din ligile judeţene, dar mai ales în contextul cheltuielilor financiare mari cu testele pentru coronavirus, AJF-urile au fost nevoite să blocheze activitatea competiţională. Noul preşdinte al AJF Arad, Răzvan Cadar, speră ca măcar din luna martie a acestui an să se reia întrecerile şi să se dispute măcar un tur de campionat, urmând ca apoi să se decidă sub ce formă se încheie stagiunea.

Luna martie, posibil restart în fotbalul judeţean

Cert este că singura condiţie pentru reluarea ligilor inferioare este acceptarea testelor rapide în competiţiile sportive, costurile cluburilor fiind în acest fel mult mai reduse. De asemenea, campania de vaccinare va avansa destul de mult până în primăvară, astfel încât situaţia să stea cu totul diferit faţă de toamna anului trecut. Cum şi cluburile din judeţ, prin reprezentanţii lor, îşi doresc reluarea activităţii, este de aşteptat ca la începutul lunii februarie să aibă loc o Adunare Generală a AJF-ului pentru a se discuta cu afiliaţii despre situaţia financiară, sportivă şi organizatorică a cluburilor. Luna martie este cel mai probabil restart în fotbalul judeţean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *