News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Testele reale din Ungaria măresc numărul contaminaților cu coronavirus Testele reale din Ungaria măresc numărul contaminaților cu coronavirus
Please follow and like us:
Pin Share

Ungaria are nevoie de mai multe ventilatoare și paturi spitalicești de terapie intensivă, ca parte a eforturilor sale de combatere a crizei coronavirusului, a declarat vineri premierul Viktor Orban, în timp ce guvernul a raportat cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor.

Datele guvernamentale au arătat că, cazurile de coronavirus confirmate au sărit cu 210 la 1.190 în ultimele 24 de ore, iar numărul morților este acum la 77.

Criza i-a prezentat lui Orban cea mai grea provocare la guvernarea sa de peste zece ani. Răspunsul său – de a se pronunța doar prin decret pe o perioadă nedeterminată – a atras critici din partea Uniunii Europene.

Se pare că alte țări arunca deja o privire, ca și cum ar vedea o lumină la capătul tunelului”, a spus Orban la radioul public, într-un interviu. „Deocamdată nu văd asta în Ungaria.”

Am câștigat timp, ne-am apărat bine, dar testul real nu a venit”, a spus Orban, adăugând că Ungaria pare să se îndrepte către o perioadă de infecții în masă și ar fi dificil să se evite un astfel de rezultat.

Guvernul lui Orban a prelungit joi, blocajul la nivel național, pentru a încetini răspândirea coronavirusului, cerând cetățenilor să respecte restricțiile privind libera circulație, în ciuda weekendului de sărbătorile de Paște.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *