News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TII POST? IATA CE ALIMENTE ITI PASTREAZA SILUETA TII POST? IATA CE ALIMENTE ITI PASTREAZA SILUETA
Please follow and like us:
Pin Share

Profită de perioada Postului Mare pentru a te reseta nu numai din punct de vedere psihic, ci şi fizic. Fiindcă alimentele permise acum sunt excelente pentru siluetă.
Ingrediente cu puține calorii
Conopidă, broccoli, ridichi, salată verde, ceapă verde, usturoi verde – dar şi dovlecei, morcovi, cartofi noi. E sezonul tuturor acestor rezvoare de vitamine şi minerale, sărace în calorii, de care poţi profita din plin. Dă prioritate tocăniţelor gustoase şi piureurilor! Fă o cură cu ciorbă – de lobodă, de ştevie – , asezonată cu pătrunjel, leuştean, şi acrită cu borş proaspăt, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarnă. Şi nu uita că savuroasele mâncăruri cu urzică îţi reîncararcă bateriile.

Amestec de legume crude
Consumă, pe cât posibil, combinaţii de legume crude: morcovi raşi amestecaţi cu varză roşie sau albă, salată de ridichi negre rase, salată de ceapă verde şi ridichi roşii. Încearcă şi combinaţii cu care eşti mai puţin obişnuită: salată de păpădie (frunzele se recoltează înainte să apară puful pe plantă), de untişor, de leurdă. Foloseşte ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente şi ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate.

Combinații inedite
Nu te sfii să încerci combinaţii inedite: zeamă de grepfrut roşu în loc de clasica zeamă de lămâie din salată, salată verde amestecată cu bucăţi de mango sau căpşuni şi asezonată cu oţet balsamic şi ulei de măsline, salată libaneză Tabouleh cu pătrunjel. Adaugă în salate paste colorate natural.

Ponturi culinare
Ca să nu ai probleme de digestie cu legumele uscate, iată câteva trucuri: consumă-le în anul de recoltă; înainte de a le prepara, ţine-le la înmuiat 6-8 ore, în apă rece; nu folosi apa de înmuiere la gătit; în apa de gătit nu folosi sare, dar poţi adăuga un vârf de bicarbonat de sodiu alimentar; timpul de preparare trebuie să fie lung (o oră pentru linte, aproape 2 pentru fasole).

Sursa: clickpentrufemei.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *