News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TOP 10 semne pe care laptop-ul tău ți le dă atunci când are nevoie de reparații TOP 10 semne pe care laptop-ul tău ți le dă atunci când are nevoie de reparații
Please follow and like us:
Pin Share

Uneori, laptop-ul tău poate avea nevoie de reparații, fără ca tu să-ți dai seama. Totuși, e foarte important să fii atent la semnele timpurii, pentru a-l duce la timp în service și a evita probleme mai grave.

Iată 10 semne prin care îți poți da seama dacă laptop-ul tău trebuie dus la reparat

  1. Bateria nu se mai încarcă

De obicei, problema asta apare în momentul în care bateria actuală trebuie să fie înlocuită. Durata de viața a unei baterii de laptop oscilează între 2 și 4 ani, în funcție de modul în care aceasta a fost întreținută. Există, însă, și posibilitatea ca aceasta să fie încă funcțională și să existe alte probleme care să o împiedice să se încarce.

  1. Laptopul se închide dintr-o dată

Dacă se întâmplă să ai momente în care laptopul tău se închide singur sau se restartează dintr-o dată, e nevoie să-ți duci cât de repede dispozitivul în service. Acestea pot fi semnele mai multor probleme, printre care unele mai complicate, legate de RAM sau Hard Disk.  Înainte de a-ți duce laptop-ul la un specialist, fă-ți un back-up al documentelor pentru a evita riscul de a le pierde.

  1. A început să emită sunete deranjante

Dacă, de la un timp, laptopul tău a început să scoată tot felul de sunete neobișnuite, poate fi o problemă a ventilatorului, însă pot exista și alte cauze. În orice caz, o verificare este absolut necesară. În cazul în care ignori problema mult timp, există o șansă ca daunele să fie foarte grave și să trebuiască să-ți înlocuiești laptopul.

  1. Te confrunți cu problema blue screen-ului

De cele mai multe ori, blue screen-ul este o problemă cauzată de hardware. El se petrece când Windows-ul întâlnește o eroare de tip „Stop”. Astfel, Windows-ul dă crash și încetează să mai funcționeze, așa că singurul lucru pe care îl poate face este să dea restart laptopului, lucru ce poate cauza pierderea datelor.

  1. Aplicațiile și programele pornesc și se mișcă foarte greu

Dacă simți că procesele obișnuite durează mult mai mult decât înainte, ar fi bine să inițiezi o verificare la un specialist. Acest lucru poate fi datorat atât unei simple supraîncărcări a memoriei, cât și unei defectări a hard disk-ului, caz în care vei avea nevoie de ajutor specializat pentru repararea sa. Depanarelaptop.ro îți oferă atât servicii excelente de reparații pentru laptopuri în București, cât și consultanță în ceea ce privește problemele specifice care pot apărea odată cu vechimea dispozitivului.

  1. Laptopul se încălzește foarte tare

În cazul în care simți că poți prăji ouă pe suprafața laptop-ului tău, mergi cât de repede în service. Asemenea supraîncălzire poate duce la consecințe grave asupra dispozitivului.

  1. Tastatura nu mai funcționează

Dacă anumite taste nu-ți mai funcționează sau întreaga tastatură îți răspunde greu, dispozitivul poate avea nevoie de curățare sau poate fi vorba despre o defecțiune la nivelul acestora.

  1. Ai parte de viruși

Aproape fiecare utilizator de PC sau laptop s-a confruntat măcar o dată cu problema virușilor. De cele mai multe ori, aceștia nu dăduseră prea multă atenție instalării unui antivirus eficient.

  1. Display-ul prezintă diferențe

Dacă observi schimbări inexplicabile ale culorii sau intensității display-ului, e posibil ca acesta să aibă o problemă. Nu este cazul să te îngrijorezi încă, nu întotdeauna este nevoie ca acesta să fie înlocuit. Uneori, problema se poate rezolva mult mai ușor.

  1. Laptop-ul nu pornește din prima

Dacă, de la un timp, laptop-ul tău nu pornește din prima sau, mai rău, nu mai pornește deloc, e clar că e nevoie de un ochi specializat care să identifice sau să rezolve problema. În acest caz, problema poate fi generată de placa de bază.

Așadar, laptopul tău îți este un mare ajutor în viața de zi cu zi. Ai grijă de el și nu îi ignora problemele. Dacă sunt rezolvate din timp, ele te vor scuti de investiții și supărări mai mari.

Sursă foto: Shutterstock.com.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *