News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TOP 9 motive pentru care este indicat să consumi polen crud TOP 9 motive pentru care este indicat să consumi polen crud
Please follow and like us:
Pin Share

Polenul de albine este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, de aceea este supranumit un “super-aliment” care conține multe vitamine și minerale. Dacă îți dorești și tu să introduci în alimentația ta acest supliment, mai jos vei găsi o listă cu beneficii de care poți ține cont și vei afla cum este recomandat să administrezi polenul crud.

         Iată cele 9 beneficii pe care le poate aduce polenul organismului nostru!

  1.   Nutrienți

Acest aliment este o sursă bogată de nutrienți esențiali de care are nevoie corpul nostru pentru o bună funcționare. Conține proteine, carbohidrați, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și antioxidanți. Ar fi indicat să procuri acest produs din surse sigure, iar în acest sens ai putea achiziționa polen crud de pe apiland.ro, unde găsești o varietate de produse la un preț accesibil.

  1.   Susține sistemul imunitar

Având în compoziție o varietate de substanțe nutritive, dar și compuși bioactivi, polenul ajută la susținerea sistemului imunitar. Înainte de a-l introduce în regimul tău alimentar este recomandat să începi cu porții mici pentru a testa posibilitatea apariției unor reacții alergice.

  1.   Ajută în controlul alergiilor

Polenul crud ajută persoanele care suferă de alergii sezoniere, deoarece acest aliment conține o cantitate mică de alergeni și astfel corpul tău poate ajunge să se obișnuiască și să aibă o anumită toleranță.

  1.   Reglare hormonală

Acest aliment ajută și la reglări hormonale ale glandei tiroide, reglarea ciclului menstrual etc. Polenul conține fitohormoni, care pot ajuta sistemul endocrin, însă beneficiile acestea diferă de la om la om.

  1.   Tratează tulburările intestinale

În cazul în care te confrunți cu constipația, polenul crud este un bun remediu pentru această problemă medicală și ajută la reglarea tranzitului și a funcțiilor sistemului digestiv.

  1.   Sprijină sistemul cardiovascular

S-a demonstrat faptul că polenul crud reduce colesterolul și ajută la întărirea capilarelor și a vaselor de sânge, astfel încât riscul de infarct și de atacuri cerebrale este mai redus.

  1.   Remediu pentru prostată

Chiar dacă este indicat să consulți un medic înainte de a lua orice supliment alimentar, polenul crud și efectul său antiinflamator pot  ajuta la reducerea urinărilor frecvente.

  1.   Îmbunătățește aspectul pielii

Polenul crud este cunoscut pentru faptul că ajută la înfrumusețarea aspectului pielii, deoarece conține antioxidanți. Ajută la reducerea inflamației, la menținerea elasticității și la tratarea anumitor afecțiuni, precum acneea.

  1.   Ajută la scăderea în greutate

Având în vedere că acest supliment conține mulți nutrienți, ajută la reglarea metabolismului și poate ajuta la scăderea apetitului. Chiar dacă polenul poate ajuta în procesul de pierdere în greutate este important să ai în vedere și alți factori ce țin de stilul de viață și alimentație pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Administrarea polenului variază în funcție de vârstă, de aceea adulții ar putea consuma 15g/zi (1 lingură), iar copiii 5g/zi (1 linguriță). Pentru a ajuta absorbția acestuia, poate fi de ajutor să însoțești lingura/lingurița cu un pahar de apă, iar în cazul în care nu tolerezi gustul, poți amesteca polenul cu miere de albine, iaurt sau alt aliment.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *