News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate
Please follow and like us:
Pin Share

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te menține în formă. Este o excelentă sursă de proteine, de antioxidanți și de fibre.

Care sunt deci beneficiile sale?

Fisticul este foarte bogat în nutrienți esențiali. Astfel că, o ceașcă de fistic nesărat conține:

  • 159 calorii.
  • 5,7 grame de proteine.
  • 12,8 grame de lipide.
  • 7,7 grame de glucide.
  • 3,30 grame de fibre.
  • 34, 3 mg de magneziu.
  • Vitamina B6: 0,5 mg
  • Potasiu- 289,0 mg

O porție de fistic furnizează în jur de 37% din aportul zilnic recomandat de vitamina B6. Este vorba despre o vitamină cu un rol esențial în organism, mai ales în ceea ce privește metabolismul proteinelor și dezvoltarea cognitivă.

Fisticul nu conține foarte multe calorii. O ceașcă de migdale conține 204 calorii, în timp ce una de fistic are doar 159 de calorii.

Fisticul este foarte bogat în antioxidanți. Antioxidanții au un rol esențial pentru sănătate. Pot reduce riscul apariției de maladii și de cancer, nelăsând celulele să fie afectate. Nucile și semințele conțin mai mulți compuși antioxidanți, dar fisticul poate să aibă un nivel mai ridicat față de alte nuci.

Fisticul este bun pentru sănătatea ochilor. Fisticul este deci cea mai bogată sursă de antioxidanți, luteină și zeaxanthină, care pot reduce riscul de a suferi de afecțiuni oculare cronice.

Este benefic și pentru sănătatea intestinală. Toate nucile sunt bogate în  fibre care pot favoriza sănătatea intestinală. Un tip de fibră denumită probiotic este cea care poate hrăni bacteriile bune din organism. Iar consumul de fistic poate mări nivelul de bacterii bune din intestine.

Fisticul este bogat în proteine pentru vegetarieni și vegetalieni. Fisticul conține în jur de 6 grame pe porție. Proteinele reprezintă în jur de 21% din greutatea totală a nucii, astfel că este o bună sursă pentru vegetarieni și vegetalieni. Fisticul are și un nivel ridicat de aminoacizi esențiali, elementele care constituie proteinele.

Și deoarece fisticul conține puține calorii, dar un nivel important de fibre și de proteine, este cea mai bună alegere pentru vegetarieni sau vegetalieni. Sau pentru persoanele care au grijă de sănătatea lor.

Fisticul este important și pentru sănătatea cardiovasculară. Fisticul poate ajuta și la reducerea hipertensiunii sau a colesterolului deci poate reduce și riscul apariției acestor probleme. Dar faptul că este bogat în antioxidanți contribuie la reducerea riscului de apariție a bolilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *