News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TopScaune – Ergonomia înainte de toate TopScaune – Ergonomia înainte de toate
Please follow and like us:
Pin Share

Este posibil să fii sau nu conștient de implicațiile destul de grave pe care le are asupra sănătății poziția în șezut pentru perioade mari de timp, însă noi, cei care stăm în spatele proiectului TopScaune suntem conștienți de acest lucru și dorim să le oferim utilizatorilor cea mai bună experiență în utilizarea scaunelor de birou, de gaming sau produse în alte scopuri.

Să stai așezat pe un scaun pentru perioade mari de timp este echivalentul unui stres considerabil pe care îl resimte coloana vertebrală, iar acest lucru este recunoscut din ce în ce mai mult de către profesioniștii în domeniul sănătății, fiind și principalul motiv al exploziei bruște în apariția scaunelor ergonomice de birou.

Un scaun ergonomic este un scaun special conceput astfel încât să susțină foarte bine corpul uman, incluzând aspecte precum postura, confortul, sprijinul oferit și aspecte ale sănătății. Scaunele comercializate de TopScaune sunt ergonomice prin faptul că bifează toate aceste caracteristici, având în acest fel grija de a le oferi utilizatorilor o experiență așa cum se cuvine.

Ce să faci pentru o poziție ergonomică 

Pe lângă alegerea unui scaun din gama variată de scaune ergonomice pe care le comercializăm, pentru a avea o postură corectă atunci când stai într-un scaun de birou trebuie să păstrezi o distanță de un braț de ecranul calculatorului, iar partea de sus a calculatorului ar trebui să fie la nivelul ochilor.

Dacă alegi un scaun de la TopScaune acest lucru este posibil fără a face niciun efort, deoarece scaunele noastre sunt reglabile atât pe înălțime, cât și în ceea ce privește gradul de înclinare și dispun de roți antiderapante astfel încât să îți poți potrivi cu ușurință poziția din fața calculatorului.

De asemenea, trebuie să stai drept și să eviți să te apleci în față. Gâtul trebuie să fie într-o poziție relaxată, neutră, iar modul în care este realizat spătarul scaunelor TopScaune, precum și reglajele care se pot face, buretele cu care este capitonat șezutul sau spătarul sau perna pentru gât cu care sunt prevăzute unele modele reprezintă aspectele care oferă utilizatorului poziția cea mai confortabilă cu putință din acest punct de vedere.

De asemenea, brațele trebuie păstrate paralele cu podeaua. Pentru aceasta, evită să încrucișezi picioarele și reglează-ți scaunul pe înălțime astfel încât să te așezi cu ambele picioare pe podea.

TopScaune a avut grijă și de acest aspect în momentul în care a pus la dispoziția clienților o gamă atât de variată de scaune, important fiind ca acestea să se potrivească și constituțiilor mai robuste, iar posibilitatea de reglare să le ofere tuturor șansa de a adopta o poziție de lucru excelentă.

Caracteristici ergonomice ale scaunelor comercializate de TopScaune

Scaunele reglabile de la TopScaune permit un control mai bun al utilizatorului și setări reglabile. Reglabilitatea este extrem de importantă atunci când cumperi scaune care vor fi utilizate de diverși utilizatori, însă la fel de importantă este și atunci când este vorba despre achiziționarea unui scaun de birou pentru acasă.

De asemenea, scaunele de la TopScaune sunt reglabile și în ceea ce privește înclinarea. Un scaun ergonomic bun permite înclinarea pentru ca bazinul să aibă poziția corectă. Înclinarea pelviană anterioară este o problemă de postură care îi afectează mai ales pe cei care petrec foarte mult timp în poziția de șezut, motiv pentru care este foarte important să menții bazinul într-o poziție neutră, cu unghiurile șoldurilor, genunchilor și gleznelor de 80 de grade.

TopScaune are și modele de scaune care oferă sprijin lombar, respectiv sprijin acordat părții inferioare a spatelui, ceea ce reprezintă bifarea unei caracterstici esențiale a unui scaun ergonomic. Scaunele ergonomice susțin forma naturală „S” a coloanei vertebrale, aceasta prevenind reducerea stresului suportat de coloana vertebrală și bazin. Spătarul reglabil al scaunelor de la TopScaune le permite utilizatorilor să alinieze curba scaunului la curba coloanei vertebrale, pentru un sprijin optim.

Una dintre cele mai importante caracteristici de care beneficiază toate scaunele de la TopScaune este pivotarea. Această caracteristică îi ajută pe utilizatori în ceea ce privește manevrabilitatea, facilitând accesul acestora la diferite puncte ale biroului fără a fi nevoie să se facă prea multe mișcări consumatoare de energie. Aceasta este completată de roțile antiderapante care oferă posibilitatea unor mișcări libere fără ca podeaua să fie zgâriată sau să fie cauzat vreun dezechilibru în mișcările mai bruște.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *