News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus ieri, 18 iulie a.c., efectuarea de verificări de către Corpul de Control al ministrului la unităţile medicale ale MAI din judeţele Gorj, Dolj, Constanţa, Vrancea şi Braşov, după ce 9 candidaţi la admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost respinşi la vizita medicală pentru neîndeplinirea condiţiilor de înscriere la concurs.

Precizăm că ieri, 18 iulie a.c., în prima zi a probelor eliminatorii, la contravizita medicală au fost identificaţi nouă candidaţi care nu îndeplineau criteriile de selecţie, situându-se sub baremul de înălţime (6 fete) sau având afecţiuni oftalmologice (3 băieţi). Iniţial, cei 9 candidaţi fuseseră declaraţi apţi de către unităţile medicale teritoriale pentru înscrierea la admiterea la Academia de Poliţie.

Amintim că, anterior demarării procesului de admitere în unităţile de învăţământ ale Ministerului, ministrul Traian Igaş a cerut ca examinarea candidaţilor să se realizeze cu obiectivitate, corectitudine şi cu respectarea cu stricteţe a regulamentelor specifice. Prin Ordin al ministrului, anul acesta a fost interzisă acordarea de derogări de la condiţiile şi criteriile stabilite pentru recrutarea candidaţilor. De asemenea, ministrul Igaş a dispus instalarea de camere video în toate sălile în care se desfăşoară examinarea. Procesul de admitere este observat şi monitorizat de reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Corpului de Control al ministrului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *