News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:

igas2

Astăzi, întreaga ţară sărbătoreşte un an de guvernare Ponta. Este normal să tragem linie şi să vedem care este răsplata USL în “anul victoriei pentru România”, sloganul folosit de social-liberali în decembrie 2012.

            La un an de guvernare ne arată cum au învins ei România: la o decizie bună, guvernanţii au luat cinci dezastruoase, la promisiunile programului de guvernare au venit cu taxe noi, 23 la număr, începând chiar din 1 ianuarie 2013. Interesele românilor nu au mai fost sacrificate pentru că: au readus salariile la valoarea din 2010 în timp ce au crescut şomajul la 15,6% şi au depreciat cursul de schimb leu-euro, au indexat pensiile cu rata inflaţiei de 4%, între timp au majorat rata inflaţiei la 5%. Acestea sunt măsurile cu impact pozitiv, din păcate le-au anulat prin incompetenţă.

            Am ajuns ca acum să avem investiţii cu 24% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Unul dintre efecte este faptul că avem venituri din impozitul pe profit mai mici cu 10%. Dar Guvernul USL a găsit soluţia şi în compensare a venit cu noile biruri pe agricultori, impozite şi taxe locale mărite cu 16%, coplata din sănătate şi multe altele. Promisiunea este că nu se opresc aici şi ştim că de această promisiune se vor ţine.

            Acest bilanţ nu este îmbucurător dar este de datoria noastră, a opoziţiei, să evidenţiem greşelile guvernării. Cu toate acestea fac un apel la toţi parlamentarii, putere sau opoziţie, să uite de propriile interese şi să încercăm fiecare ca în judeţele pe care le reprezentăm în Parlament să aducem fonduri pentru proiectele începute. În ianuarie am fost întâmpinaţi cu vorbe şi promisiuni de parlamentarii USL, opoziţia a evidenţiat lucrările oprite şi deficienţele întâmpinate la fiecare proiect, iar acum, în mai, ne confruntăm cu aceleaşi vorbe şi declaraţii politice din partea celor care ar trebui să aibă puterea să atragă aceste fonduri. Colaborarea porneşte de la comunicare dar continuă cu fapte. Asta le cer tuturor colegilor mei, care reprezentăm judeţul Arad în Parlament.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.