News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TRAIAN IGAS:”IN PROBLEMATICA MIGRATIEI, ROMANIA TREBUIE SA VORBEASCA PE O SINGURA VOCE” TRAIAN IGAS:”IN PROBLEMATICA MIGRATIEI, ROMANIA TREBUIE SA VORBEASCA PE O SINGURA VOCE”
Please follow and like us:
Pin Share

Senatorul Constantin Traian Igaș a participat astăzi, 8 septembrie, la dezbaterea organizată la Parlamentul României pe problematica migrației. La această dezbatere au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, consilierul prezidențial Leonard Orban. Dezbaterea a avut ca participanți membrii Comisiilor pentru politică externă, pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților.

Problematica migrației tinde să ia o amploare care poate periclita stabilitatea proiectului european. Iar România, fiind al doilea stat ca graniță externă a UE, are datoria să susțină o singură poziție oficială, cât mai armonizată și inechivocă. Este momentul în care interesele țării noastre să fie puse pe masă. Suntem un partener care se  achită onorabil și corect de obligațiile asumate, de aceea acum e cazul să fim riguroși față de interesul nostru, acela de a adera la Spațiul Schengen. Este cazul să ni se facă un act de dreptate din partea partenerului european și trebuie spus că am făcut eforturi extraordinare pentru a ni se accepta aderarea parțială, pe frontierele aeriene, într-o primă etapă” declară senatorul Constantin Traian Igaș.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba, a specificat faptul că nu există o propunere oficială a României cu privire la numărul de migranți pe care îl putem primi și integra. De asemenea, acesta a specificat că nu există o formulă care să ne impună mai mult decât putem primi. Consilierul prezidențial Leonard Orban a menționat că poziția exprimată de România în cadrul celor trei reuniuni succesive ale Consiliului European este una fermă și nemodificată: pe de o parte, nevoia de solidaritate față de statele membre iar pe de altă parte, respectarea capacităților reale ale României de a primi și integra migranți.

Angajamentele politice nu pot fi luate fără să avem în vedere capacitățile României de preluare și integrare a migranților, ori se știe că la capitolul integrare nu suntem foarte pregătiți pentru că ne-am confruntat foarte puțin cu problema integrării migranților. De aceea pledez pentru o poziție unitară la capitolul cifre, obligații asumate și punct de vedere pe aderarea la Schengen” este de părere fostul ministru de interne, Constantin Traian Igaș.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *