News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Tratament naturist depresie și anxietate – 5 remedii eficiente Tratament naturist depresie și anxietate – 5 remedii eficiente
Please follow and like us:
Pin Share

Atunci când viața pare copleșitoare și nu poți vedea o lumină la capătul tunelului, este ușor să simți că tristețea nu va dispărea niciodată.

Din fericire, ai la dispoziție astăzi atât un tratament naturist depresie, cât și un tratament naturist anxietate. Acestea te pot ajuta să îți regăsești echilibrul.

Fie că ești nou în viața holistică, fie că urmezi deja aceste practici în mod regulat, aceste 5 remedii naturale eficiente pentru depresie și anxietate ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. La o simplă căutare pe Google după cuvinte cheie precum anxietate tratament naturist vei găsi o mulțime de remedii naturale și multe bloguri și forumuri cu informații utile. Noi am adunat cele mai importante 5 remedii eficiente pentru depresie și anxietate în acest articol ca să nu stai să le cauți prea mult.

Yoga

În ultima vreme, se vorbește și se scrie mult despre puterea pe care o are practicarea de yoga și meditație asupra organismului, și pe bună dreptate. Când vine vorba de remedii naturale pentru depresie, nimic nu este mai eficient decât yoga. Există multe tipuri de yoga, dar obiectivul principal din spatele tuturor este de a aduce echilibru în mintea și corpul tău. O practică regulată de yoga te poate ajuta să te simți mai bine ancorat la realitate și la emoțiile trăite. De asemenea, te poate ajuta să îți reduci nivelul de cortizol, hormonul stresului care este adesea crescut la persoanele cu depresie sau anxietate.

Meditație

Atunci când suferi de depresie sau anxietate, s-ar putea să ți se pară aproape imposibil să îți liniștești mintea agitată. Aici este cazul în care meditația poate fi de mare ajutor. Odată ce te obișnuiești cu ea, o poți folosi ca o practică zilnică pentru a te ajuta să aduci claritate și calm în mintea ta. Gândurile și sentimentele tale pot deveni ca o furtună, iar meditația este adăpostul care te poate proteja de ele. O practică zilnică de meditație te va ajuta, de asemenea, să conștientizezi mai bine propriile sentimente. Acest lucru te poate ajuta să faci față mai eficient oricăror emoții negative care apar, cum ar fi frica, singurătatea sau tristețea. În plus, meditația te poate ajuta să îți identifici sentimentele înainte ca acestea să escaladeze în tristețe sau furie! Cu toate aceste beneficii, nu este surprinzător faptul că atât de mulți oameni apelează la meditație ca remediu natural pentru depresie și anxietate.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru depresie. De fapt, potrivit unui studiu, este la fel de eficient ca antidepresivele și psihoterapia (cele mai comune două remedii naturale pentru depresie). O rutină regulată de exerciții fizice nu este bună doar pentru sănătatea ta fizică, ci și pentru sănătatea ta mentală. Puteți alege orice tip de exerciții fizice care vă plac, dar asigurați-vă că vă forțați. Ideea nu este să faci ca antrenamentul să ți se pară o plimbare în parc, ci să te provoci pe tine însuți – suficient de mult pentru ca organismul tău să fie nevoit să lucreze pentru a face față provocării. Un beneficiu cheie al exercițiilor fizice este acela că eliberează endorfine, care sunt hormoni cunoscuți pentru faptul că vă fac să vă simțiți mai bine. Iar dacă ridicați greutăți, puteți, de asemenea, să construiți serotonină, neurotransmițătorul care vă reglează starea de spirit. Așa că dă-i drumul și fă-l parte din rutina ta zilnică, pentru că este cu siguranță unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru depresie.

Mănâncă alimente sănătoase

Mâncarea este combustibil pentru corpul tău, dar și pentru mintea ta. Atunci când mănânci alimente bogate în ingrediente artificiale și sărace în nutrienți, nivelul tău de energie ar putea fi ridicat pentru o perioadă scurtă de timp, dar funcția creierului tău va încetini. Cele mai bune remedii naturale pentru depresie implică consumul de alimente care oferă combustibilul de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa bine. De exemplu, migdalele sunt pline de vitamina B, care este un nutrient esențial pentru un sistem nervos sănătos. De asemenea, poți încerca ciocolata neagră (un aliment care este adesea asociat cu creșterea stării de spirit), dar nu exagera. Un ultim sfat: evită să consumi prea multe alimente sau băuturi zaharoase. În timp ce acestea ar putea să îți dea un impuls imediat, te vor face să te simți mai stresat pe termen lung, din cauza efectului lor asupra nivelului de insulină.

Terapia cu lumină și expunerea la lumina naturală

Terapia cu lumină este un tratament folosit pentru a gestiona tulburarea afectivă sezonieră (SAD). Este, de asemenea, foarte eficientă pentru gestionarea depresiei non-sezoniere. Terapia prin lumină presupune să stai lângă un tip special de lumină care emite lungimi de undă de lumină despre care se crede că au un efect pozitiv asupra stării de spirit. Poți cumpăra o lampă de terapie prin lumină sau poți sta pur și simplu lângă o fereastră orientată spre soare în timpul zilei. De asemenea, poți sta afară în timpul zilei (de preferință în timpul orelor de dimineață) pentru a-ți lua doza zilnică de lumină naturală. Terapia prin lumină și expunerea la lumina naturală sunt două dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru depresie și anxietate. Terapia cu lumină este, de asemenea, asociată cu creșterea producției de serotonină și melatonină, care sunt doi neurotransmițători foarte importanți pentru starea ta de spirit.

Aceste 5 remedii naturale eficiente pentru depresie și anxietate te pot ajuta să îți readuci starea de spirit la normal și să te simți din nou mai fericit. Reține! Aceste remedii naturale nu sunt o baghetă magică care îți vor vindeca instantaneu necazurile. Dacă observi că situația se complică sau persistă, apelează la un medic specialist.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *