News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Bătăturile, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot deveni în timp extrem de dureroase. Vine vara și nu vrei să ai călcâie aspre. Așa că, ar fi bine să încerci un tratament simplu pentru bătături.

Pentru a preveni bătăturile, evită încălțările decupate la spate, dușurile fierbinți și deshidratarea. Bătăturile apar și în urma unor deficiențe de vitamine și minerale, în special zinc, din cauza platfusului sau eczemelor. În alte cazuri, bătăturile apar din cauza dereglării glandei tiroide sau din cauza diabetului. Oricare ar fi cauza, iată câteva idei pentru a trata bătăturile.

Tratament simplu pentru bătături – ungere cu ulei de măsline
Un tratament simplu pentru călcâie este cel cu lămâie și ulei de măsline. Se ia lămâia, se taie în două și se freacă călcâiele direct cu pulpa de la fruct. Se freacă bine, timp de 10 minute, apoi se ung picioarele cu ulei de măsline. Se pun șosete și se lasă să acționeze. Este bine să se procedeze așa seara, înainte de culcare. Cine nu suportă șosetele, să se asigure că uleiul de măsline intră în piele din abundență. Rezultatele se vor vedea după câteva zile de tratament.

Bătăturile se vindecă foarte rapid cu tratament cu banane bine coapte. Se pune piureul de banane direct pe călcâie, se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală cu puțină apă caldă. Se pot unde picioarele din nou cu ulei de măsline de calitate superioară.

Tratament simplu pentru bătături – sarea de mare
Sarea de mare poate face minuni. Așadar, prepară un amestec de sare de mare și ulei de măsline și freacă direct pe bătături. Spală cu apă călduță la final și unge cu ulei. Uleiul de cocos este foarte bun pentru catifelarea călcâielor.

Un alt tratament simplu este să îți înmoi picioarele într-un lighean unde să pui bicarbonat de sodiu și oțet în apă. Lasă-ți picioarele câteva minute pentru a acționa bine. Acest tratament este excelent și pentru gripă sau răceală la ovare.

Tratament simplu pentru bătături – baie de gheață
Și mai simplu este acest remediu. Pune pe bătătură cuburi de gheață sau bagă-ți picioarele în ligheanul plin cu gheață. Este un remediu foarte bun pentru umflăturile de la bătături, va lăsa picioarele foarte catifelate.

Usturoiul pisat este un alt tratament foarte bun, care va vindeca și posibilele ciuperci ale piciorului. De altfel, acest remediu este excelent și pentru problemele de respirație. Bătăturile dispar după câteva seri de tratament cu usturoi.

Ceaiul de păducel sau de mușețel sunt, de asemenea, foarte bune pentru bătături. Comprese cu decoct de ceai sunt foarte eficiente. De altfel, scufundarea picioarelor în ceai este excelentă pentru bătături.

Sursa: clickpentrusanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *