News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TRATAMENTE NATURALE CU ULEIURI MEDICINALE TRATAMENTE NATURALE CU ULEIURI MEDICINALE
Please follow and like us:
Pin Share

De orice fel, durerea e supărătoare. În loc să apelaţi imediat la analgezicele din farmacii, încercaţi şi alte metode.

Specialistul Click! în medicina tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune cum putem să tratăm diverse dureri cu ajutorul uleiurilor.

Masaj cu ulei de măsline presat la rece şi vin roşu natural – pentru sănătatea inimii

Se prepară un amestec de ulei de măsline şi vin roşu, în proporţii de aproximativ 50% – 50%. Înainte de folosire, flaconul trebuie agitat, pentru ca vinul să se emulsioneze cu uleiul. Se fricţionează tot pieptul, braţele, picioarele, spatele, gâtul şi capul, în special la tâmple. În timpul acestui automasaj, este necesar să te simţi cât mai relaxat şi încrezător. Efectul e revigorant general şi tonic cardiac. Acest amestec poate fi aplicat profilactic şi poate fi folosit de oricine care duce o viaţă stresantă sau ori de câte ori este nevoie. Succesul depinde de puritatea uleiului de măsline şi a vinului. În timpul aplicării acestei cure, este bine să te abţii de la a bea cafea şi vin, deoarece acestea conţin stimulente pentru sistemul nervos şi produc agitaţie şi deshidratare.

Comprese cu ulei cald pe abdomen –  pentru durerile menstruale

Se încălzeşte uleiul puţin peste temperatura corpului, într-un vas cu apă caldă. Se masează bine zona abdomenului cu ulei. Apoi se îmbibă uleiul într-o compresă de tifon sau bumbac. În cazuri de dureri acute (cum ar fi dismenoree, crampe ale intestinului, rectocolită), se foloseşte uleiul de ricin sau ulei de ricin ozonizat pentru proprietăţile excelente de ameliorare a durerii şi inflamaţiei. În aceste cazuri, durerea trebuie să dispară în 30-60 de minute sau să se micşoreze semnificativ. În afecţiunile cronice (chist ovarian, colită), se face în fiecare seară, timp de 60 minute. La final, vă ştergeţi cu un şerveţel. Cura durează 2-3 săptămâni pentru o stabilizare a efectelor de vindecare. În timpul acesta, să vă feriţi de curenţii de aer şi de băuturile reci.

Comprese cu ulei cald pe genunchi – pentru articulaţii

Se încălzeşte uleiul puţin peste temperatura corpului şi se masează bine zona dureroasă. Apoi, se îmbibă uleiul într-o compresă de tifon sau bumbac şi se aplică timp de 60 minute. La final, vă ştergeţi cu un şerveţel. Cura durează 2-3 săptămâni. În timpul acesta trebuie să vă feriţi de curenţii de aer. Uleiul poate fi de susan sau măsline extravirgin (obţinut prin presare la rece).

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *