News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TREI modalități abordate de oameni pentru a diminua nivelul de stres TREI modalități abordate de oameni pentru a diminua nivelul de stres
Please follow and like us:
Pin Share

În ultimii ani, oamenii au abordat mai multe modalități prin care să își diminueze nivelul de stres. Odată cu venirea pandemiei, multe activități au fost restricționate, iar izolarea a adus la „pachet”, în anumite cazuri, și anumite obiceiuri mai puțin sănătoase. Există mai multe activități care au fost abordate de oameni, pentru a scăpa de tensiunea din corp sau pentru a scădea gradul de stres pe care l-au resimțit. În cele ce urmează, vei afla o parte dintre acestea.

Iată câteva moduri adoptate de persoane, pentru a detensiona mintea și corpul

  • Există mai multe modalități adoptate de oameni, pentru a-și diminua nivelul de tensiune și stres acumulat în corp pe o perioadă lungă. Odată cu pandemia, multe persoane și-au format noi obiceiuri, iar unele dintre acestea nu tocmai sănătoase. Sedentarismul poate fi o problemă reală, mai ales dacă se adaugă consumul produselor bogate în zahăr sau a activității denumită generic „ronțăială”. Pe de altă parte, alte persoane au abordat altfel de modalități pentru a se relaxa, iar una dintre ele reprezintă vaparea, chiar și în timpul muncii, mai ales în perioada în care activitatea s-a desfășurat remote, în mare parte. Pentru astfel de activitate, se utilizează și anumite arome, precum cele regăsite în gama de sortimente de lichid pentru țigara electronică de la Merlin.ro, iar printre aromele alese se numără cele de lavandă, pepene, mentă, caramel, ciocolată sau fructe de pădure. De altfel, specialiștii nu recomandă o asemenea activitate, mai ales în perioadele de sedentarism.
  • Pe de altă parte, o altă activitate abordată de persoane, pentru a putea scade nivelul de tensiune acumulată în corp reprezintă ieșirile în natură. În perioada pandemică, acest aspect a fost restricționat, în funcție de fiecare decizie luată de autorități în statele în care s-a răspândit virusul. Escapadele și petrecerea timpului într-o spațiu verde, în pădure sau efectuând drumeții reprezintă modalități care ajută la diminuarea stresului. De altfel, este o activitate recomandată de specialiști, care poate aduce și alte beneficii. De exemplu, activitățile care implică un efort fizic pot ajuta corpul să scadă în greutate și se oferă mobilitate ligamentelor și articulațiilor. Acest aspect nu este posibil, dacă o persoană are o viață sedentară.
  • O altă modalitate abordată de persoane, în special de tineri, este legată de jocurile de societate. Săptămânal, mulți tineri aleg să formeze un grup și să se întâlnească, pentru o sesiune de boardgaming. O astfel de activitate poate fi foarte relaxantă, mai ales pentru creier, iar dacă este efectuată în mod regulat, atunci va scădea nivelul de stres. Petrecerea timpului cu familia și prietenii poate fi un factor care să ajute la deconectarea de activitățile zilnice.

 

Există o multitudine de activități ce pot fi efectuate singur sau alături de persoanele dragi și care pot oferi momentele de relaxare de care ai nevoie, după o perioadă încărcată la muncă. Chiar și persoanele care studiază foarte mult pot găsi plăcere în anumite activități, care să le ajute să se deconecteze, pentru câteva momente, de la stres. Astfel, ieșirile în natură, petrecerea timpului alături de cei dragi sau alte activități care aduc plăcere s-au aflat printre preferințele celor care au dorit să „evadeze” din cotidian.

Sursă foto: Pexels.com

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *