News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Turneul de la Roland Garros, decalat cu încă o săptămână Turneul de la Roland Garros, decalat cu încă o săptămână
Please follow and like us:
Pin Share

Turneul de tenis de la Roland Garros, singurul de Mare Şlem care se dispută pe zgură, va fi decalat cu încă o săptămână şi urmează să debuteze pe 27 septembrie, anunţă cotidianul Le Parisien.

Prevăzut iniţial între 18 mai şi 7 iunie, turneul parizian a fost amânat într-o primă fază pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie de către responsabilii Federaţiei franceze de tenis (FFT), din cauza pandemiei de coronavirus, atrăgând numeroase critici din lumea tenisului, care i-a acuzat pe francezi că au luat unilateral această decizie.

De această dată, hotărârea de amânare cu o săptămână suplimentară s-a luat de comun acord cu ATP şi WTA, afirmă cotidianul, pentru a se permite includerea a două turnee între US Open (31 august – 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie), în calendarul care este pe punctul de a fi stabilit de responsabilii celor două circuite.

Este vorba de două turnee pe zgură, de categoria Masters 1.000, care urmează să fie incluse între cele două competiţii de Grand Slam, aşa cum îşi doreşte Andrea Gaudenzi, preşedintele Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP).

Această săptămână suplimentară va permite, totodată, disputarea calificărilor pentru Roland Garros, care nu fuseseră prevăzute iniţial de organizatori, o decizie care a atras critici din partea unor jucători francezi care doreau să participe.

Aceste noi date depind însă, în primul rând, de evoluţia pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care tot mai mulţi actori ai acestui sport se tem că tenisul s-ar putea confrunta cu un sezon alb sau cu o amânare a startului competiţiilor până în septembrie.
AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *