News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UDMR Arad acuză CJA de nepăsare la achiziționarea Teatrului Vechi, după un an de tergiversări UDMR Arad acuză CJA de nepăsare la achiziționarea Teatrului Vechi, după un an de tergiversări
Please follow and like us:
Pin Share

Clădirea Hirschl a fost construită în anul 1817, a funcționat ca teatru aproape 60 de ani, a adus pe scenă personalități de toate etniile, din lumea teatrală a vremurilor, după care a devenit cinematograf până în 1960. Este o clădire cu o semnificație aparte pentu noi, arădeni, cu o valoarea sentimentală deosebită.
La ședința ordinară a Consiliului Județean Arad, (29 ianuarie 2020), cei doi reprezentanți ai UDMR, György Bölöni și Tamás Péró, au susținut salvarea teatrului de piatră vechi de peste 200 de ani și au propus ca acest monument istoric să fie cumpărat de către Consiliul Județean Arad.
Proprietarii au oferit imobilul monument istoric spre vânzare pentru suma de 200.000 de euro, iar consilierii UDMR au cerut o evaluare a clădirii, argumentând că nici valoarea sentimentală, spirituală a acestuia nu poate fi ignorată!
Cei doi reprezentanți ai UDMR au susținut salvarea vechiului teatru la ședința de vineri, deoarece această clădire are o seminificație importantă, face parte din istoria orașului, a culturii noastre și trebuie să-și recapete vechea strălucire, păstrând-o pentru posteritate. Cu toate acestea, majoritatea consiliului județean a votat să nu exercite dreptul de preempțiune asupra imobilului, astfel clădirea rămâne în mâini private, cu un viitor incert.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *