News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad acuză faptul că Regulamentul de parcare impus de Consiliul Local Municipal conţine prevederi anticonstituţionale şi chiar discriminatorii.
„Punerea în practică a parcărilor din cartiere a generat, aşa cum anticipam, multe nemulţumiri în rândurile locatarilor din acele zone, nemulţumiri care se vor amplifica pe măsura aplicării regulamentului Primăriei. Anul trecut, când totul era în faza de proiect întrucât se fundamentase proiectul de parcare pe baza «numeroaselor cereri ale cetăţenilor Aradului adresate Primăriei», ULAL a solicitat acesteia şi a primit o sinteză a acestor solicitări venite de la cetăţeni. Numeric, aceste solicitări au fost sub 10. Reprezentativ, nu? În documentaţia proiectului ne-am fi aşteptat să existe un studiu de impact, o situaţie a necesităţilor de locuri de parcare şi a posibilităţilor oferite de zona actuală, eventuale extinderi, sondaj al locuitorilor zonei, etc. Nimic din toate acestea. Dar nimic! Regulamentul de parcare conţine prevederi anticonstituţionale şi chiar discriminatorii.
Le-am adus la cunoştinţă aceste lucruri autorităţilor locale cu prilejul dezbaterii publice desfăşurate. Practic prin propunerile şi amendamentele noastre, nimic nu mai rezista din regulamentul de parcare, acesta fiind desfiinţat în întregime. Cum nevoia de bani era sufocantă, şi fiind în tradiţia actualilor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, părerea societăţii civile nu a contat. Din motivele cunoscute, instituţia prefectului nu s-a sesizat. Abia acum locuitorii încep să realizeze ceea ce se întamplă, pentru că problema locurilor de parcare nu va fi rezolvată. Neexistand o strategie integrată de Regenerare urbană de ansamblu, prin măsuri pompieristice, de dictat, problemele se vor acutiza. Recomandăm conducerilor asociaţiilor de proprietari să nu se implice în derularea acestui program, care va genera mari probleme pe care nu le pot rezolva, iar sarcinile – reiese din regulamentul de parcare – pentru acestea sunt nule. Amenzile acordate de agenţii comunitari se pot contesta în justiţie, precedentul fiind în favoarea cetăţenilor, pe modelul Buzău – Curtea de Apel Ploieşti, unde un model similar de amenzi a fost anulat de instanţa de judecata”, se arată într-un comunicat de presă al ULAL Arad.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *