News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy şi reprezentantul României în Comitetul Economic şi Social European de la Bruxelles, consideră contraproductivă maniera în care Primăria Municipiului Arad a organizat, săptămâna trecută, o dezbatere publică pe marginea a două subiecte vitale. Este vorba despre proiectele privind îmbunătăţirea participării cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivelul Primăriei Municipiului Arad şi aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţiei si stabilirea unor măsuri de protecţie socială în perioada sezonului rece, la care Radu Nicosevici a şi participat, de altfel.

„A fost evident contraproductivă organizarea acestei dezbateri maraton pe două teme diferite, extrem de importante pentru arădeni, în aceeaşi zi”, a declarat Radu Nicosevici. „Oricum este meritoriu derularea acestui proiect privind transparenţa decizională de către funcţionari ai Primăriei din Arad”, a adăugat Nicosevici.

Acesta apreciază modul în care Consiliul Civic Arad, ca reprezentant al societăţii civile arădene, a reacţionat în cazul dezbaterii, solicitând – între altele – ca temele să fie dezbătute separat, lucru ignorat de autorităţi.

„Societatea civilă arădeană, în special Consiliul Civic Arad, a reacţionat  şi s-a implicat exemplar în acest demers, dovedind profesionalism în reprezentarea cetăţenilor din Arad, în faţa autorităţilor publice locale. Sunt convins că acest model ar trebui multiplicat la nivel naţional, pentru a consolida şi profesionaliza promovarea intereselor cetăţenilor dintr-o comunitate în faţa decidenţilor politici”, a precizat Nicosevici.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *