News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ultimul meci

Sport 17 august 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Au trecut 16 ani de la primul concurs de pescuit pe care Adi Petrişor l-a  disputat la Arad

Era atunci începutul unui drum frumos, presărat cu rezultate notabile pentru el, pentru pescuitul sportiv arădean, un motiv de mândrie pentru împătimiţii „firului întins“ din Arad. O carieră de success, cu care nu mulţi pescari din Romania se pot lăuda.

Poate surprinzător, la doar 29 de ani, Adi a decis să-şi încheie cariera de pescar de competiţie. Şi unde putea face cel mai frumos acest lucru decât la Arad, închizând cercul deschis acum 16 ani.

De ce la Arad ?… Răspunsul e simplu. Pentru prima dată în istorie Aradul găzduieşte finala Campionatului Naţional de Pescuit Staţionar. Un eveniment de top al pescuitului românesc, care se va desfăşura la Barajul Tauţ in data de 20, 21 şi 22 august, care va aduna practic toată spuma pescuitului românesc.

„Este o dorinţă care am sperat mereu că o să se împlinească. Am visat cum ar fi o finală la Arad, mi-am dorit să mă retrag în faţa prietenilor, în faţa familiei, care m-a înţeles mereu şi m-a susţinut, în faţa arădenilor care iubesc pescuitul, dar nu au avut ocazia să mă vadă oficial, la „lucru“. Am cântărit greu în luarea acestei decizii, mie îmi place mult şi fotbalul, sunt bolnav de UTA, prietenii o ştiu. Iar această finală seamănă cu un ultim meci al unui fotbalist care decide să agaţe ghetele în cui.

E o senzaţie ciudată, pe care am simţit-o doar la primul concurs, sper să vină multă lume la finală, să mă susţină ş, normal, sper să fac o figură cât mai frumoasă la încheiere.

Au fost 16 ani de competiţie la cel mai înalt nivel, în care am cunoscut şi gustul victoriei şi… pe cel al înfrângerii. Sincer, dacă regret ceva, sunt oamenii, coechipierii şi… adversarii, care în timp mi-au devenit prieteni, atmosfera de concurs, serile cu poveşti… De aceea simt că ziua de 22 august va fi foarte grea pentru mine. Ultima zi de de concurs în care se încheie ceea ce am început acum 16 ani…“ ne-a mărturisit, deja emoţionat Adi Petrişor.

care la Tauţ va avea ca adversari nume grele din pescuitul românesc de competiţie, multipli campioni cum ar fi Benzar Zsolt, Constantin Mateescu, arădeanul Tiberiu Rancu, Dragoş Popa, iar lista poate continua.

Evenimentul de la finalul acestei săptămâni este organizat de AJVPS Arad, dorindu-se a fi o sărbătoare pentru toţi cei îndrăgostiţi de pescuit. Asociaţia arădeană de profil adresează cu acest prilej o invitaţie arădenilor de a fi prezenţi la această competiţie, în frumosul décor oferit de lacul Tauţ.

Şi, normal, de a-l încuraja pe Adi Petrişor la.. „ultimul meci“.

 Adi Petrişor are un palmares respectabil. Vă prezentăm o parte a acestuia:

–         de două ori campion naţional cu echipa Aradului.

–         de două ori campion naţional cu echipa „Sensas“.

–         de patru ori vicecampion naţional cu echipa Aradului.

–         câştigător a marilor concursuri din România: Cupa „Olimpus“, Cupa „Profi Mix“.

–         A reprezentat de patru ori România la campionatele mondiale din Croaţia, Belgia, Slovenia şi Spania.

–         campion naţional cu echipa de „feeder“ a Aradului pe care a şi înfiinţat-o (rezultat obţinut în urmă cu o lună).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *