News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UN MAR PE ZI TE SCAPA DE INFARCT UN MAR PE ZI TE SCAPA DE INFARCT
Please follow and like us:
Pin Share

Ce e mai sănătos şi mai gustos decât un castron cu fructe, servit între mese? Mai ales că, atunci când sunt consumate regulat, te pot feri de multe boli, în special cele cardiace.

S-a demonstrat ştiinţific: 100 de grame de fructe proaspete pe zi te ţin departe de doctor. Cercetătorii de la Universitatea din Oxford şi omologii lor chinezi au demonstrat că un simplu desert cu fructe mâncat la amiază ne scapă de bolile cardiace. Studiul a analizat evoluţia a 500.000 de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 80 de ani, timp de 7 ani , din China şi rezultatele au fost remarcabile. Riscul producerii unui infarct a scăzut cu 25%.

Conform doctorului Haidong Du, fructele proaspete sunt tratamentul ideal în reglarea tensiunii arteriale şi în remedierea dezechilibrelor cardio-vasculare. Mărul îndeosebi este bogat în potasiu, antioxidanţi, fibre şi alte substanţe active care au un rol metabolic deosebit de important. Merele şi portocalele ajută activitatea intelectuală, repară efectele fumatului şi scad nivelul de glucoză din sânge. A

Atenţie, în cazul persoanelor care nu consumă regulat fructe, bolile cardiace devin una dintre principalele cauze ale morţii. În cazul a peste 200.000 de persoane din China cu vârste de 70 de ani, cauza principală a deceselor, de-a lungul celor 7 ani de studiu, a fost stopul cardiac şi problemele de tensiune arterială.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *