News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Un mijlocaş brazilian, campion în Letonia, se vrea noul decar al UTA-ei Un mijlocaş brazilian, campion în Letonia, se vrea noul decar al UTA-ei
Please follow and like us:
Pin Share

Roger Junior Rodrigues Figueira, fotbalist brazilian de 24 de ani, se vrea noul număr 10 al UTA-ei! E de picior stâng şi joacă în Europa doar de doi ani în campionate modeste, la Kukesi și Kastrioti (Albania) și Riga FC (Letonia). Cu această ultimă formație a cucerit titlul în această toamnă, dar a și evoluat în preliminariile Champions League, 0-2 cu Maccabi Tel Aviv. În turul doi preliminar al Europa League, Riga a trecut de 1-0 de Tre Fiori, campioana din San Marino, pentru ca apoi să piardă în faţa campioana Scoției, Celtic Glasgow, 0-1. În țara natală, Roger jr. a evoluat pentru trei cluburi: Vila Nova, Botafogo-PB, Goiania și Atletico Goianiense. UTA nu a anunţat încă oficial transferul, dar numele brazilianului este vehiculat deja în presă. Mijlocaşul ofensiv este așteptat la Arad înainte de Anul Nou, urmând să demareze antrenamentele sub comanda lui Laszlo Balint pe 2 ianuarie 2021. Va avea probleme însă cu noul coronavirus, trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ făcut cu minim 48 de ore înainte de a zbura în România, pentru a evita carantinarea. La UTA, brazilianul se va reîntâlni cu Simo Roumpoulakou, cu care a fost coechipier la Kukesi, în Albania.

O fi bătut cineva la uşa lui Balint?!

Roger jr. acoperă, astfel, un post foarte deficitar la UTA, cel al coordonatorului de joc. Ni se promite din nou că brazilianul este peste campionatul nostru, dar parcă aşa ni s-a spus şi în cazul croatului Klapan, un adevărat rateu alături de alţi câţiva jucători aduşi la UTA înaintea sezonului. Apropo, suntem tare curioşi să vedem cine mai figurează pe lista neagră a antrenorului Laszlo Balint. Klapan şi Pleaşcă sunt deja istorie, dar cu siguranţă vor mai fi plecări, dar şi veniri. Sperăm noi alegeri ceva mai inspirate de data asta. Balint a fost supărat pe mulţi jucători după eşecul cu Sepsi, pe motiv că nu ar fi văzut spirit şi ambiţie, dar parcă ne aşteptam să îşi mai şi asume înfrângeri, căci jocul nu funcţionează deloc de la mijloc în sus, lotul e slab valoric, iar jucătorii au fost aduşi de el şi de Apostu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *