News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Un nou demers îndrăzneț Un nou demers îndrăzneț
Please follow and like us:
Pin Share

Motto: „Starea modelează învățarea!” (SuperTeach )

Iată cum, starea noastră de bine, de împlinire profesională a fost creată și prin participarea de înaltă ținută la conferința „SuperTeach” de la Timișoara, cu tema „Mentalitate deschisă în educație – starea modelează învățarea”. Noi, dascălii cu drag de nobila noastră menire, noi, cei care făurim destine și „construim” oameni, ne-am lărgit orizontul privind mentalitatea deschisă în educație.

Întoarse la „piticii” noștri minunați, am pus în aplicare metode și procedee bazate pe mentalitatea deschisă – provocator demers al unei educații de calitate. Am ales o temă extrem de îndrăgită de copii, bazată și pe pedagogia dramatică „O lume dispărută… dinozaurii”.

Micii „paleontologi”, sub îndrumarea educatoarelor lor, au pornit cu elan într-o „expediție”, cu scopul de a descoperi „o lume dispărută…”.

Desigur, drumul a fost anevoios, presărat cu obstacole la tot pasul. Pentru a le trece cu bine, copiii au numărat ouăle de dinozaur asociindu-le cu cifra corespunzătoare; au urmărit cu lupa urmele lăsate prin nisip de dinozaur, descriindu-le; prin săritură au încercat să ajungă la ouăle de dinozauri.

Astfel, ca o încununare a muncii depuse, la finalul expediției, copiii au realizat o machetă și cu decorul potrivit au încropit și o expoziție. Cu costumații adecvate au dansat și au cântat „Imnul paleontologilor”. Evaluarea activităților s-a realizat la Iulius Mall Timișoara, unde, copii, educatoare, părinți au vizitat expoziția „Lumea dinozaurilor”, o poveste „vie” a lumii dispărute, a dinozaurilor atât de îndrăgiți de copii!

Satisfăcute că am realizat profesionist și frumos tot ce ne-am propus, mulțumim tuturor celor implicați în grandiosul nostru proiect!

Acțiunea a fost inițiată de Grădinița PP2 din Pecica

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

jordan

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *