News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Unul din cei doi piloți, blocat în afara cockpitului avionului A320 Unul din cei doi piloți, blocat în afara cockpitului avionului A320
Please follow and like us:
Pin Share

Unul din cei doi piloți ai avionului Airbus A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit în Alpii francezi a părăsit cockpitul și nu a mai putut reveni, potrivit înregistrărilor sonore recuperate de anchetatori, a făcut cunoscut joi o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

„La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbește normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o ușă care se deschide și se închide, zgomote care arată că cineva bate în ușă și apoi nu mai este nicio conversație până în momentul prăbușirii”, a menționat această sursă care a cunoaște conținutul înregistrărilor și a confirmat o informație publicată de jurnalul american New York Times.
Cei doi piloți vorbeau în germană. La sfârșitul zborului, alarma care indică apropierea de sol izbucnește, a adăugat aceeași sursă, fără să fie în măsură să precizeze dacă este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a părăsit cockpitul.
O altă sursă apropiată dosarului a dezvăluit AFP că copilotul a intrat „recent în compania” germană Germawings (filială a Lufthansa), „la sfârșitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ”.
Naționalitatea sa nu este cunoscută cu certitudine, a continuat sursa respectivă.
Aceste informații provin de la audierea de către anchetatori a cutiei negre care înregistrează sunetele din cabina piloților. CVR-ul (cockpit voice recorder) a fost găsit marți la câteva ore după accident, iar lectura sa a fost făcută spre sfârșitul zilei de miercuri.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *