News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad atacă în instanță majorarea taxelor locale USR Arad atacă în instanță majorarea taxelor locale
Please follow and like us:
Pin Share

USR Arad a atacat la instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Municipal numărul 511/21.12.2017, prin care în Arad sunt majorate cu 25% impozitele pe locuințele persoanelor fizice și cu aproximativ 5% cele pe terenuri.

Adoptarea acestui act de către administrația locală arădeană s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii numărul 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Această lege impune autorităților administrației publice, conform prevederilor articolului 7,  obligația de a afișa pe site-ul și la sediul propriu proiectul de hotărâre, cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de a fi supus spre avizare și apoi adoptat. În cazul de față, proiectul a fost afișat în data de 08.12.2017 și a fost adoptat cu multă grabă, după numai 9 zile lucrătoare, pe 21.12.2017.

Reamintim că primarul Aradului a inițiat un proiect de hotărâre prin care sunt majorate cu 25% impozitele plătite de persoanele fizice pentru clădirile rezidențiale și totodată crește impozitul pe terenurile cu construcții. Această măsură plasează Aradul între municipiile cu cele mai ridicate impozite din România și este total nejustificată în condițiile în care gradul de utilizare al veniturilor colectate la bugetul local este deosebit de redus, primăria și instituțiile arondate cheltuind pe primele 11 luni ale lui 2017 cu 130 de milioane mai puțin decât veniturile încasate.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Ne vom opune acestei inițiative a edilului șef, arădenii nu trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-i da unei administrații ineficiente și risipitoare. Legat de modul de adoptare a acestor majorări de taxe, primarul Aradului fie nu cunoaște legea, fie o încalcă cu bună știință. Pe fondul problemei, trebuie spus că numeroase alte municipii au luat fața Aradului, administrând eficient impozite aflate la jumătate față de ceea ce plătim noi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *