News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad: Cât vom mai risipi bani pentru CET? USR Arad: Cât vom mai risipi bani pentru CET?
Please follow and like us:
Pin Share

Pentru că nu are o soluție la problema termoficării, administrația PNL a municipiului Arad îngroapă anual peste zece milioane de euro într-un sistem falimentar.

În anul 2019 au fost cheltuiți peste 55 de milioane de lei pentru termoficare. Săptămâna trecută au fost votate alte 6 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor înregistrate de CET.

În același timp, urmează o lună în care abonații sistemului vor experimenta întreruperi ale apei calde, la fel ca în fiecare an. Nu cu mult timp în urmă (februarie 2018), probleme la alimentarea cu gaz au ținut arădenii în frig o lună întreagă.

Sergiu Vlad, deputat USR: „Cu cât întârziem mai mult rezolvarea problemei, cu atât risipim mai mulți bani. Din păcate, administrația locală PNL încă bâjbâie, nedorind să recunoască falimentul sistemului și implicit propria sa vină.

Aradul are o centrală în insolvență și una foarte veche, pe jumătate tăiată la fier vechi, rețele ineficiente și supradimensionate. În loc să rezolve situația, conducerea orașului preferă să bage mâna în buzunarul oamenilor. În medie, fiecare familie din Arad, abonată sau nu, a contribuit cu 250 de EURO doar anul trecut.

Pentru că a fost lăsat să se degradeze, iar clienții s-au debranșat în bună parte, sistemul centralizat nu mai poate funcționa în Arad. Soluția a fost avansată deja de USR: să închidem CET-ul, iar cei care mai sunt abonați trebuie ajutați, prin credite și subvenții, să-și monteze centrale proprii.

Vom rezolva astfel una din cele 3-4 găuri negre din bugetul local. Cu banii economisiți, vom face anveloparea tuturor blocurilor din oraș, reducând poluarea și cheltuielile pentru întreținere ale multor arădeni.”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *