News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad: Pasajul din Micălaca are furnizor pentru expertiză și proiectare prins în buget USR Arad: Pasajul din Micălaca are furnizor pentru expertiză și proiectare prins în buget
Please follow and like us:
Pin Share

La finalul lunii ianuarie a fost stabilită compania care va executa expertiza tehnică a lucrărilor executate la pasajul de pe centura Aradului, va întocmi proiectul tehnic pentru restul de executat și va asigura asistența tehnică. Totodată, au fost alocați bani în bugetul de stat pentru această lucrare.

Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Desemnarea proiectantului s-a făcut conform calendarului asumat de Ministerul Transporturilor, la finele lunii ianuarie. Este vorba de o companie cu sediul în Timișoara, subsidiara unei firme de proiectare germane, cu experiență în executarea unor proiecte de acest fel: SSF-RO.

Am decis să nu comunicăm acest fapt arădenilor, până nu avem certitudinea alocării fondurilor. Din fericire, acum putem spune că banii sunt prinși în proiectul de buget pentru anul curent și există premise ca lucrarea să avanseze conform calendarului.

Pasul următor îl reprezintă devierea rețelelor electrice de mare și medie tensiune (110kV, respectiv 20kV), pentru care este planificată procedura de achiziție în luna martie a acestui an.

Aici intervine condiția ca Primăria Arad să finalizeze exproprierea terenurilor aferente. Vom solicita administrației locale să prezinte situația exactă a procedurii, precum și o implicare fermă, cu un termen clar pentru finalizarea ei.

A treia etapă va fi execuția propriuzisă a pasajului, pentru care este programată deja procedura de achiziție, în a doua jumătate a acestui an.

Dorim să schimbăm felul în care se face administrație în România. Proiectul acesta a cauzat multe dezamăgiri cetățenilor, din cauza promisiunilor neonorate în mod repetat. Pentru aceasta, vom comunica doar atunci când avem certitudini referitoare la etapele care mai sunt de parcurs.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *